islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

RTÜK “KIZILCIK ŞERBETİ” DİZİSİ İÇİN İNCELEME BAŞLATTI

RTÜK “KIZILCIK ŞERBETİ” DİZİSİ İÇİN İNCELEME BAŞLATTI
14 Mart 2023 12:45
A+
A-

Show TV’de yayınlanan “Kızılcık şerbeti” adlı dizideki skandal görüntüler devam edince, RTÜK geç kalmış ama beklenen kararı aldı ve dizi hakkında inceleme başlattı.

Kızılcık Şerbeti” adlı dizi, özellikle sosyal medyada, kolonya sahnesinden sonra zorla evlendirme, şiddet ve gerdek gecesi görüntüleriyle de tepkilere neden olmuştu.

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter‘daki hesabından yaptığı açıklamada, “SHOW TV medya hizmet sağlayıcısında ‘Kızılcık Şerbeti’ isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

HABER YORUM

Kızılcık şerbeti dizisini takip edenler çok iyi bilmektedirler ki, bu dizi topluma İslami değerleri kötülemekte ve Sübliminal mesajlar vermektedir.

İslam’ı kötülemek ve insanları bu konuda olumsuz mesajlar ile bilinçaltına hükmetmek isteyenlerin, dizi, film gibi platformları kullanmaları yeni değildir. Anlaşılan o ki, bu konuda kanuni düzenleme yapılmadığı müddetçe son da olmayacaktır.

Şunu belirtmek istiyoruz ki, dizide ki dindar kimliğiyle lanse edilen karakterlerin, İslam ile uzaktan yakından alakası yoktur, olamaz da… Bu diziyi gösterime sunarak, topluma  “bak işte İslam budur” mesajı vermek, ancak ve ancak kötü niyetli insanların işi olabilir.

Kaldı ki İslam, lanse edilenin aksine şiddeti tasvip etmediği gibi, hiçbir kadının da istemediği kişiyle evlendirilmesine izin vermez.

Bu konuda Peygamberimizin (sav) bir hadisi şerifini buraya alalım ki dizi de anlatılan İslam ile gerçek İslam arasında ki farkı net bir şekilde ortaya koymuş olalım:

Ensar’dan bir kadın Hz. Aişe annemize gelerek;

“Babam itibarını arttırmak için beni kardeşinin oğlu ile evlendirdi. Ben ise istemiyorum.” Dedi.

Hazret-i Âişe, “Resulullah (sav) gelinceye kadar bekle.” diye oturtur. Resulullah (sav) teşrif edince, Hz. Âişe durumu ona anlatır. Resulullah (sav) hemen kızın babasını çağırtır ve evlenme yetkisini kıza verir.

Bunun üzerine Hansâ Resulullaha (sav.) şöyle der:

“Yâ Resulallah! Ben babamın yaptığı bu nikâhı kabul ediyorum, ancak babaların, kızlarına evlilikte böyle yetkisinin olmadığını bildirmek istedim.” (Neseî, Nikâh, 36)

Bu hadis bizlere açık ve net bir şekilde, kadınların ebeveyn baskısıyla evlendirilemeyeceğini göstermektedir.

Bizler biliyoruz ki İslam’a atılan bu iftiralar bilinçli yapılıyor. Bunu yapanların İslam ve Müslümanlar ile büyük problemleri var. Ama şurası bir gerçek ki güneş mesabesinde olan İslam, balçıkla sıvamaz.

MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER: Kızılcık şerbeti    İslam     Sübliminal  mesaj

STAR TV’DEN İMAM VE MÜEZZİNLERE HAKARET EDEN BİR DİZİ “ÖMER”

DİZİLER VE FİLMLER

ETİKETLER: Manşet