islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

STAR TV’DEN İMAM VE MÜEZZİNLERE HAKARET EDEN BİR DİZİ “ÖMER”

STAR TV’DEN İMAM VE MÜEZZİNLERE HAKARET EDEN BİR DİZİ “ÖMER”
12 Ocak 2023 10:41
A+
A-

Star TV’de gösterime giren “Ömer” adlı dizi, tepkilere neden oldu. İmam ve Müezzinleri kötülemek adına sübliminal mesajlar içeren dizinin ilk bölümü, 9 Ocak Salı günü Star TV’de yayına başladı.

İsrail’de yayınlanmakta olan Shtisel dizisinden uyarlanan ve imamları hedefe koyan dizinin adının “Ömer” olması da dikkatlerden kaçmadı.

Yapımcılığını OGM Pictures’in yaptığı dizinin başrollerinde Barış Falay ile Selahattin Paşalı var.

OGM Pictures yapımın daha önce de “Camdaki kız” ve “Yalı Çapkını” dizileriyle tepki alması, gözleri bu yapım şirketine çevirdi.

Dizide İmam-baba rolünün, kibirli ve şiddet yanlısı olması, müezzinliğini yapan oğlunun da öğrencisinin, eşinden ayrılmış annesiyle yasak aşk yaşaması, gerçeklerden uzak bir imam ve müezzin portresi çiziyor.

Ömer” dizisinin tanıtım videolarının İstanbul metrolarında reklama çıkması ise muhafazakâr halkımızdan tepki alıyor.

HABER YORUM

Zaman zaman dile getirmeye çalıştığımız gibi, bir halkı yok etmek için topa, tüfeğe ya da silaha gerek yoktur. O toplumun manevi değerleri üzerinde yavaş yavaş yapacağınız tahribat, toplumu özünden uzaklaştıracak, özünden uzaklaşan toplum da zaten millet olma özelliğini yitirmiş olacaktır.

Yıllardan beri Yeşilçam filmleriyle dejenere edilen toplumumuz, günümüzde de dizi filim ve internet vasıtasıyla aynı şekilde yozlaştırılmaya devam ediyor.

Bir zamanlar inek Şaban tiplemesiyle, mübarek üç aylardan olan Şaban ismini yozlaştırma çabası içine girenler, bugün Recep İvedik filmleriyle de ikinci mübarek ay Recep ayını hafife alma ve alay etme cihetine gidiyorlar.

İsimler üzerinden bile operasyonlara maruz kalan ülkem insanı, maalesef ki narkozlanmış bir şekilde artık bunlara tepki veremez hale gelmiştir.

Bu dizi büyük oranda subliminal  mesajlar içeriyor. Ömer ismi, hiç şüphesiz 637 yılında Kudüs’ü fetheden ve orada adaletle hükmeden Hz. Ömer’i hatırlara getiriyor. Bu dizi ise, Kudüs’ü başkent ilan eden İsrail’in TV kanalında yayınlan bir diziden esinlenerek hatta bire bir senaryo ile Türkiye’de yayınlanıyor. Bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi herhalde imkansızdır.

Mirat Haber olarak, bu dizinin manevi değerlerimizi yıpratacağı kanaatindeyiz. Bu dizi, zaten seküler hayat içinde var olma savaşı veren insanımıza büyük bir darbe vuracaktır.

Şaban DOĞAN

 

 

 

ETİKETLER: Manşet