islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Ruhani’den ABD’ye: Başarısız oldunuz

Ruhani’den ABD’ye: Başarısız oldunuz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin nihai nükleer anlaşmanın altını oymakta başarısız olduğunu belirtip söz konusu anlaşmayı’İran’ın uzun ömürlü zaferi’ olarak niteledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a nihai nükleer anlaşma kapsamında sağlanan yaptırım muafiyetini’son kez’ uzattığını açıklaması sonrası İran cephesinden bir tepki daha geldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonunda canlı yayınlanan açıklamasında, ABD’nin nükleer anlaşmanın altını oymada başarısız olduğunu söyledi. “ABD Başkan Donald Trump ısrarlı çabalarına rağmen anlaşmanın altını oyamadı… Bu anlaşma, İran için uzun ömürlü bir zafer niteliğinde” dedi.

ABD TEK TARAFLI ÇEKİLECEĞİNİ VURGULAMIŞTI

ABD, İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşma kapsamında ülkeye sağlanan yaptırım muafiyetinin 120 gün uzatıldığını açıklamıştı. Ancak yetkililer,’anlaşmanın eksikliklerinin giderilmesi’ için 120 gün içinde bir ek metin oluşturulmazsa ABD’nin tek taraflı olarak çekileceğini vurgulamıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı da ABD’nin yaptırım uygulanacak şahıs ve kuruluşlar listesinde, İran Yargı Erki Başkanı Sadık Amoli Laricani’nin yer almasına tepki göstermiş ve bunu ‘uluslararası toplumda tüm kırmızı çizgilerin aşılması’ olarak nitelemişti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.