islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Rum Patrik İstifa mı Etti?

Rum Patrik İstifa mı Etti?

Ortodoks dünyası Fener Rum Patriği Bartholomeos’un istifa ettiği iddiaları ile çalkalanıyor. Sağlık durumu kötü olan patriğin istifası, şimdilik ilgili basın ofisi tarafından onaylanmadı.

Patrikhane basın servisi , Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Türkiye’deki Ortodoks taht hiyerarşileri ile yaptığı görüşmede sağlık nedenleriyle istifa ettiği yönündeki söylentileri doğrulamadı. açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Toplantı dokunaklı ve samimi bir atmosferde gerçekleşti, rahipler patrike çiçekler ve tatlılar sundular, Amerika’dan dönüşü vesilesiyle onu selamladılar ve ona iyileşme, sağlık ve “kilisenin başında uzun ömür” dilediler. diyor.
Diğer yandın Rus patrikhanesinden gelen eleştirilere de cevap veren ofis, Bartholomeos adına şu açıklamayı yaptı:

Patrik Bartholomeos, Rus Ortodoks Kilisesi’nden gelen eleştirileri umursamıyor

“Patrik, kardeş hiyerarşilerine gösterdikleri saygı, sevgi ve destek için derin şükranlarını dile getirdi ve aynı zamanda sağlık nedenleriyle tahttan ayrılmayı planladığına dair dolaşan söylentileri yalanladı” dedi.
12 günlük bir geziye çıktığı Amerika’da Bartholomew, kan dolaşımını iyileştirmek için kan damarlarını ve arterleri genişletmek için bir stent taktırdı. Bundan önce, Amerika Birleşik Devletleri’ne varır varmaz, Ayasofya’daki ayinden önce kendini iyi hissetmediği için profilaksi için hastaneye kaldırıldı

Bartholomew 81 yaşında. Son zamanlarda, patrik için ciddi sağlık sorunlarına dair resmi olmayan raporlar var. Yunan medyası son aylarda Bartholomew’in yerine kimin geçeceğini tartışıyor, onun yaşına, sağlık durumuna ve faaliyetlerinin yol açtığı birçok soruna dikkat çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.