islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5251
EURO
34,9037
ALTIN
2.438,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

Fransız Milletvekili Panot’dan Refah Saldırısına Sert Tepki

Fransız Milletvekili Panot’dan Refah Saldırısına Sert Tepki
16 Şubat 2024 14:44
A+
A-

Fransız Milletvekili Panot’dan İsrail’in Refah’a Saldırılarına Sert Tepki geldi. Paris’te bulunan Boyun Eğmeyen Fransa Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı sert bir tepki gösterdi. Panot, Dışişleri Bakanlığı yakınlarında düzenlenen gösteride yaptığı açıklamada, “Şu anda 1,5 milyon kişinin neredeyse hiç su, elektrik, yiyecek veya ilaç olmadan, hiçbir yere gidemeden mahsur kaldığı Gazze’nin güneyine halkın tamamının gitmesini istedikten sonra onlara saldıramazsınız” ifadelerini kullandı.

Panot, Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail aleyhine aldığı ihtiyati tedbir kararına dikkat çekerek, bu kararın Gazze’de soykırım riskine işaret ettiğini vurguladı. Fransız milletvekili, İsrail’in Refah’a saldırılarına ilişkin, “Şu anda 1,5 milyon kişinin neredeyse hiç su, elektrik, yiyecek veya ilaç olmadan, hiçbir yere gidemeden mahsur kaldığı Gazze’nin güneyine halkın tamamının gitmesini istedikten sonra onlara saldıramazsınız” şeklinde konuştu.

Panot ayrıca, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına yönelik uluslararası toplumun sessiz kaldığını ve bu durumun sona erdirilmesi için Fransa’nın daha etkili bir rol oynaması gerektiğini ifade etti. Panot, Fransa’nın İsrail’e silah ambargosu uygulamasını talep ederek, “Gazze’de Fransız silahları kullanılıp kullanılmadığını bilmiyoruz. Ancak son 10 yılda, (Fransa’nın) İsrail devletine 200 milyon avro değerinde silah sağladığını biliyoruz” dedi.

FRANSA İSRAİL’E SİLAH AMBARGOSU UYGULAMALI

Fransa’nın İsrail’e yönelik silah ambargosu uygulamasını istediğini dile getiren Panot, “Gazze’de Fransız silahları kullanılıp kullanmadığını bilmiyoruz. Ancak son 10 yılda, (Fransa’nın) İsrail devletine 200 milyon avro değerinde silah sağladığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gazze’de derhal ve koşulsuz ateşkes sağlanması için Fransa’nın elinden gelen her şeyi yapması çağrısında bulunan Panot, “Bu konuda Fransa açıkça başarısız oldu çünkü ocak ayı boyunca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine başkanlık ediyordu ve derhal ve koşulsuz ateşkes için bu son derece kritik olan bu pozisyonu kullanmadı.” diye konuştu.

21.YÜZYILIN KAYIT ALTINA ALINAN İLK SOYKIRIMI

Panot, ABD’nin İsrail’e silah göndermeyi durdurduğu vakit Netanyahu hükümetinin Gazze’deki saldırıları yapamayacağını, bu ülkenin büyük ölçüde ABD silahlarına bağlı olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

“ABD dahil her yerde ortaya konulan son 50 yılın en büyük barış hareketleri, belki de hükümetleri pes ettirme ve Güney Afrika’nın avukatının deyimiyle ’21. yüzyılın kayıt altına alınan ilk soykırımını’ sona erdirme konusunda etkili olabilir. Herkesin gözlerini çeviremeyeceği veya yaşananlara sessiz kalamayacağı bir duruma son verebilir.”

Fransız milletvekili, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un daha etkili bir şekilde harekete geçmesini talep ederken, ABD’nin İsrail’e silah göndermeyi durdurması durumunda Netanyahu hükümetinin Gazze’deki saldırılarına devam edemeyeceğini belirtti. Panot, uluslararası toplumu Gazze’deki duruma duyarlı olmaya çağırarak, “Herkesin gözlerini çeviremeyeceği veya yaşananlara sessiz kalamayacağı bir duruma son verebilir” şeklinde konuştu.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.