islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rus Doktorlardan Aşı Karşıtlarına Akılcı Davetiye

Rus Doktorlardan Aşı Karşıtlarına Akılcı Davetiye

Rusya’daki 11 hastanenin doktorları, aralarında çok sayıda politikacı ve kamuoyunun da yakından tanıdığı koronavirüs aşısı karşıtlarına hastanelerin kırmızı bölgelerini kişisel olarak ziyaret etme ve covid hastalarını kendi gözleriyle görme önerisiyle açık bir mektup yazdı. Bu hastalığın neden olabileceği sonuçlar

Rus Itar TASS haber ajansının yayımladığı habere göre  mektup doktorlar tarafından Rusya’da kitlelerin düşüncelerinin yönlendirilmesinde etkin olan Rusya Federasyonu Komünist Partisi ve “Adil Rusya”‘dan Gennady Zyuganov ve Sergei Mironov, Devlet Duma Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, siyaset bilimci Sergei Kurginyan, aktris Maria Shukshina, şarkıcı Natalya Vetlitskaya, TV sunucusu Oscar Kucher, müzisyen Konstantin Kinoruchev’e birer mektup gönderdiler.

Ülkenin önde gelen koronavirüs tedavisinde uzmanlaşmış hastanelerinin başhekimleri ve bölüm başkanları da dahil olmak üzere mektubun yazarları, muhatapların COVID-19’a karşı aşılama konusundaki pozisyonunu bildiklerini belirtierek şunları yazdılar:

“Şu an hepimiz biraz meşgulüz ve muhtemelen ne olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ancak ne kadar çok kişinin sizi okuduğunu, dinlediğini ve dinlediğini düşünürsek, hastanemizin kırmızı bölgelerinde, yoğun bakım ünitelerinde ve patoloji bölümlerinde size rehberlik edecek zaman bulacağız.

Mektubu yazanlar ayrıca  ofisleri ziyaret ettikten sonra muhatapların aşı konusundaki tutumlarını değiştireceklerine ve “daha az insanın öleceğine” olan güvenlerini ifade ediyorlar.

Mektup, Moskova’daki 40, 52, 15 ve 67 numaralı hastanelerin başhekimleri Denis Protsenko, Maryana Lysenko, Valery Vechorko ve St. Petersburg’daki Botkin Klinik Bulaşıcı Hastalıklar Hastanesi başhekimi Andrey Shkoda ve Denis Gusev tarafından imzalandı.


Ayrıca, St. Petersburg 40 Nolu Şehir Hastanesi’nde covid hastaları için Resüsitasyon Bölüm Başkanları, Samara Bölge Klinik Hastanesi’nin VD Seredavin’in bulaşıcı bölümü, Bölge Klinik Hastanesi’nin 2 No’lu bulaşıcı bölümü Adı Krasnodar’daki SV Ochapovsky, Soçi’deki 2 No’lu Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Khanty-Mansiysk Özerk Okrugu – Ugra Bölge Klinik Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Komi Yoğun Bakım Ünitesi Başkanı Cumhuriyet Klinik Hastanesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.