islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Rus İHA’larında Ortaya Çıktı

Rus İHA’larında Ortaya Çıktı
22 Ekim 2022 10:23
A+
A-

İsveç’in Hofors ve Falun şehirleri arasındaki E16 otoyolunda çalınan kameralar Rus İHA’larında çıktı. Ülkede peş peşe yaşanan hırsızlık vakalarında 100 kadar kameranın kaybolduğu belirtiliyor.

Eurasian Times’ın haberine göre; Stockholm merkezli, günlük gazete olan Aftonbladet’te bir haber yayımlandı. Yayımlanan habere göre, 19 Ekim’de Hofors ve Falun şehirleri arasındaki E16 otoyolunda en az üç kamera ünitesinin daha kaybolduğu ortaya çıktı.

Ülkede yerel gazete olan Sodra Dalarnes Tidning, iki kamera hırsızlığı daha bildirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Ukrayna’yı vurmak için kullanılan Rus insansız hava araçlarında aynı tip kameraların bulunması yetkilileri şaşkına çevirdi.

Gazete, Ukrayna ordusundan yakın tarihli bir videoya atıfta bulunarak Ukrayna birliklerinin ele geçirilen Rus “ev yapımı insansız hava araçları”nda benzer kameralar keşfedildiğini yazdı.

İsveç Güvenlik Servisi (Säpo), kayıp kameralar ile Rus insansız hava araçlarında benzer cihazların keşfedildiği iddiası arasındaki potansiyel bağlantının farkında olduğunu açıkladı.

İsveç Güvenlik Servisi’nden bir sözcü, “Donanımın Rus ev yapımı insansız hava araçlarında kullanıldığına dair söylentilerin farkındayız, ancak istihbarat çalışmalarımızın ayrıntılarına giremiyoruz” dedi.

İsveç Ulaştırma İdaresi, son zamanlarda 100’e kadar “hız tuzağı” kamerasının kaybolduğunu açıklarken, radarlar ve sistemin diğer karmaşık bileşenleri, hırsızlar tarafından dokunulmamış olarak görülüyor. Bu da yalnızca kameraların çalındığına işaret ediyor.

Tek bir yol kamerasının maliyeti 22 bin dolar civarında olduğu için kameraların çalınması İsveç için önemli bir kayba neden oldu.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.