islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5120
EURO
34,9490
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Azerbaycan Topraklarını Ermeni İşgalinden Kurtarıyor

Azerbaycan Topraklarını Ermeni İşgalinden Kurtarıyor

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, o günün ilerleyen saatlerinde Güvenlik Konseyi toplantısına hitaben yaptığı konuşmada, Azerbaycan’ın 27 Eylül’de karşı saldırı operasyonunda yedi köyü işgalden kurtardığını bildirdi. Savunma Bakanlığı’nın resmi bilgilerine göre, Füzuli ilçesine bağlı Garakhanbeyli, Garvend, Kend Horadiz, Yukarı Abdülrahmanlı köyleri, Cebrayil ilçesine bağlı Boyuk Marcanlı ve Nüzgar köyleri kurtarıldı. Ayrıca Akdere ilçesi ve Murovdağ yönünde Ermeni silahlı kuvvetlerinin mevzileri tahrip edildi, önemli yükseklikler kontrol altına alındı.

Azerbaycan, 27 Eylül’de birlikler arasındaki temas hattı boyunca Azerbaycan askeri mevzilerine ve sivillere yönelik geniş çaplı Ermeni saldırısına misilleme olarak karşı saldırı harekatı başlattı. Bu yıl Temmuz ayında, Ermeni ateşkes ihlalleri 12 Azerbaycan askerini şehit etti ve dört askeri de yaraladı. Bölgede çatışmalar 21 Eylül’de bir Azerbaycan askerinin şehit düşmesi, bir başka askerin de yaralanması üzerine yeniden alevlendi. 1990’ların başında Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesi üzerine çıkan çatışmanın ardından 1994 yılında ateşkes kabul edilmişti. Fransa, Rusya ve ABD’nin eş başkanlık ettiği AGİT Minsk Grubu, çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmak için 1992’de kurulmuş ancak pek işlevi olmamıştı. Çok sayıda BM kararı işgal güçlerinin geri çekilmesini talep ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.