islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rus S 400’leri İran’da

Rus S 400’leri İran’da

Rus medyasının yayımladığı bir habere göre İran rejimi de S 400 bataryaları satın alarak aktif hale getirdi. Olayı öğrenen ABD ve İsrail’in paniklediği öne sürüldü.

Rus S-400 hava savunma sistemleri sömürgeci Batalı ülkelerin korkulu rüyası oldu. Türkiye’nin satın alıp üretim ortağı olduğu S 400 hava savunma sistemini İran’ın da satın alıp aktif hale getirdiği öğrenildi.

ABD’nin Türkiye’nin satın aldığı ve aktif olarak kullandığı S 400 füzelerini bahane ederek Türkiye’ye karşı yaptırım yapma çabaları devam ederken, Ortadoğu’da ikinci bir ülkenin bu sistemlere sahip olması bölgedeki hava üstünlük dengelerini alt üst etti.

Batılı emperyalist medyanın ve hükümetlerinin S 400’lere yönelik sayısız eleştirinin, Rus ortaklarının bu silaha olan ilgisini azaltmak için ABD tarafından yapay olarak şişirildiği ortaya çıktı. Bu, Tahran’ın Rus S-400 Triumph hava savunma sistemlerini satın aldığının bilinmesinin ardından ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’da panik oluştuğu öne sürülüyor.

The National Interest’in geçtiği habere göre, yakın gelecekte İran kendini Rus kompleksleriyle silahlandıracak ve bu, İran ordusu uçakları vurabileceği için ABD ve Washington’un Orta Doğu’daki müttefiklerinin egemenliğini fiilen yok edecek.

Batılı çeverler “Gelişmiş S-400’lerin varlığı İran için ne anlama gelecek” sorusuna cevap arıyor.

Yapılan araştırmalara göre bu sorunun cevabı, Rus yapımı hava savunma sistemlerinin ne ölçüde modernize edildiğine bağlı gibi görünüyor. Bu güne kadar başta Pantsir olmak üzere Rus hava savunma sisteminin S serisini felç eden Türk SİHA’larının S 400 üzerindeki etkisi henüz test edilmediği öne sürülüyor. Ancak Türk Savunma sanayiinin bu savunma sistemleri ile SİHA’ların test edildiğini düşünüyor.

Diğer yandan Rus savunma sanayiine yakın kaynaklar ise S 400’lerle ilgili farklı iddialarda bulunuyorlar. Bu kaynaklara göre, S-400’ün en gelişmiş versiyonları, yeni nesil dijital işlemciler, bilgisayar ağları ve frekans tespit radarı kullanıyor ve bu da bazı Rus medyasının 5. nesil hayalet avcı uçaklarını ve B-2 bombardıman uçaklarını yok edebilecek kapasitede olduklarını iddia etmesine yol açıyor. Bölgede daha fazla S-400’ün bulunması, bölgede faaliyet gösteren İsrail uçakları için ek tehdit fırsatları sunuyor.- “Ulusal Çıkar”ı bildirir.

İran’ın bugüne kadar Rusya ile S-400 hava savunma sistemi alımı için pazarlık yaptığı biliniyor ancak çeşitli nedenlerle Tahran ve Moskova böyle bir anlaşmanın detaylarını dile getirmek istemiyor.

ETİKETLER: S-400
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.