Gündem

Rusafa Cezaevi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrıda Bulunuldu

Rusafa Cezaevi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı Yaptı.

 

Bağdat’taki Rusafa Cezaevi’nde tutulan Türkiyeli kadın mahkumlar, insanlık dışı koşulları ve aynı zamanda adil olmayan yargılama süreçlerini protesto ettiler. Ülkelerine iade edilme ve adil bir yargılama talebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundular. Cezaevi koşullarının dünya basınında yankı bulduğu, mahkumların yaşadığı mağduriyetin sona ermesi için uluslararası kamuoyunun dikkatini çektiği belirtiliyor.

Rusafa Cezaevi’nde Tutulan Türkiyeli Kadın Mahkumlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrıda Bulundular

Bağdat’ta bulunan Rusafa Cezaevi’nde tutulan Türkiyeli kadın mahkumlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundular. Ülkelerine iade ve ayrıca adil bir yargılama süreci talep ediyorlar.

İnsanlık Dışı Koşullar ve Açlık Grevi

Rusafa Cezaevi, daha önce insanlık dışı koşulları sebebiyle dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı. Mahkumlar, bir hücrede 40 kişinin kaldığını söylüyorlar. Aynı zamanda sık sık dayak ve insanlık dışı muamelelere maruz kaldıklarını ifade ediyorlar. Irak Adalet Bakanlığı, Nisan 2022’de cezaevinden “ses kaydı sızdırıldığı” gerekçesiyle cezaevi müdürünün görevden alındığını açıklamıştı. Bakanlık ayrıca, cezaevinde kapasitesinin dört kat üzerinde kişi tutulduğunu da kabul etmişti.

Eleştiriler ve Adil Yargılama Talebi

Irak adalet sistemi, yargılamaların adil olmadığı ve hatta istismarın yaygın olduğu gerekçeleriyle uzun süredir eleştiriliyor. Uluslararası Af Örgütü’ne göre, IŞİD bağlantılı yargılamalarda, “işkenceyle alınan itiraflara dayanan mahkumiyetlerin ardından” uzun hapis ve idam cezaları veriliyor. Ankaralı olduğu ifade edilen Ebru İpek, ailesini ve engelli çocuğunu yıllardır göremediğini söylüyor. Ayrıca IŞİD ile bir ilişkisi olmadığını belirtiyor. İpek, Türkiye’ye nakledilmek ve adil bir yargılanma süreci talep ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaşadıkları mağduriyetin sonlandırılması için çağrıda bulunuyor.

Bu çağrı, hem Türkiye hem de Irak’ta kamuoyunun dikkatini çekmiş durumda. Türkiye’nin Irak nezdinde yapacağı girişimler ve mahkumların taleplerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Mahkumların yaşadığı mağduriyetlerin sonlanması ve adil yargılama sürecinin sağlanması için uluslararası camiaya büyük görev düşüyor.

Bağdat’taki Rusafa Cezaevi’nde tutulan Türkiyeli kadın mahkumlar, insanlık dışı koşulları ve adil olmayan yargılama süreçlerini protesto ederek, ülkelerine iade edilme ve adil bir yargılama talebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundular. Cezaevi koşullarının dünya basınında yankı bulduğu, mahkumların yaşadığı mağduriyetin sona ermesi için uluslararası kamuoyunun dikkatini çektiği belirtiliyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Recent Posts

  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

15 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

15 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

15 saat ago
  • VİDEOLAR

KÜRSÜ PROGRAMI “İSLAM VE ÇEVRE”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

17 saat ago
  • Gündem

İSLAM, BATI’DAN TEKRAR DOĞUYOR

İslam, Batı'dan Tekrar Doğuyor Filistin'in Dik Duruşu: İnsanlığın Vicdanını Sızlatan Bir Direniş 7 Ekim 2023…

17 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor

İsrail'in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor. İsrail'de Filistinli Çocukların Organları Çalınıyor İddiası Yankı Buluyor…

19 saat ago