islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2917
EURO
34,6648
ALTIN
2.404,28
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Rusafa Cezaevi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrıda Bulunuldu

Rusafa Cezaevi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrıda Bulunuldu
3 Nisan 2024 16:17
A+
A-

Rusafa Cezaevi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı Yaptı.

 

Bağdat’taki Rusafa Cezaevi’nde tutulan Türkiyeli kadın mahkumlar, insanlık dışı koşulları ve aynı zamanda adil olmayan yargılama süreçlerini protesto ettiler. Ülkelerine iade edilme ve adil bir yargılama talebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundular. Cezaevi koşullarının dünya basınında yankı bulduğu, mahkumların yaşadığı mağduriyetin sona ermesi için uluslararası kamuoyunun dikkatini çektiği belirtiliyor.

Rusafa Cezaevi’nde Tutulan Türkiyeli Kadın Mahkumlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrıda Bulundular

Bağdat’ta bulunan Rusafa Cezaevi’nde tutulan Türkiyeli kadın mahkumlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundular. Ülkelerine iade ve ayrıca adil bir yargılama süreci talep ediyorlar.

İnsanlık Dışı Koşullar ve Açlık Grevi

Rusafa Cezaevi, daha önce insanlık dışı koşulları sebebiyle dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı. Mahkumlar, bir hücrede 40 kişinin kaldığını söylüyorlar. Aynı zamanda sık sık dayak ve insanlık dışı muamelelere maruz kaldıklarını ifade ediyorlar. Irak Adalet Bakanlığı, Nisan 2022’de cezaevinden “ses kaydı sızdırıldığı” gerekçesiyle cezaevi müdürünün görevden alındığını açıklamıştı. Bakanlık ayrıca, cezaevinde kapasitesinin dört kat üzerinde kişi tutulduğunu da kabul etmişti.

Eleştiriler ve Adil Yargılama Talebi

Irak adalet sistemi, yargılamaların adil olmadığı ve hatta istismarın yaygın olduğu gerekçeleriyle uzun süredir eleştiriliyor. Uluslararası Af Örgütü’ne göre, IŞİD bağlantılı yargılamalarda, “işkenceyle alınan itiraflara dayanan mahkumiyetlerin ardından” uzun hapis ve idam cezaları veriliyor. Ankaralı olduğu ifade edilen Ebru İpek, ailesini ve engelli çocuğunu yıllardır göremediğini söylüyor. Ayrıca IŞİD ile bir ilişkisi olmadığını belirtiyor. İpek, Türkiye’ye nakledilmek ve adil bir yargılanma süreci talep ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaşadıkları mağduriyetin sonlandırılması için çağrıda bulunuyor.

Bu çağrı, hem Türkiye hem de Irak’ta kamuoyunun dikkatini çekmiş durumda. Türkiye’nin Irak nezdinde yapacağı girişimler ve mahkumların taleplerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Mahkumların yaşadığı mağduriyetlerin sonlanması ve adil yargılama sürecinin sağlanması için uluslararası camiaya büyük görev düşüyor.

Bağdat’taki Rusafa Cezaevi’nde tutulan Türkiyeli kadın mahkumlar, insanlık dışı koşulları ve adil olmayan yargılama süreçlerini protesto ederek, ülkelerine iade edilme ve adil bir yargılama talebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundular. Cezaevi koşullarının dünya basınında yankı bulduğu, mahkumların yaşadığı mağduriyetin sona ermesi için uluslararası kamuoyunun dikkatini çektiği belirtiliyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.