islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rusya: Ermenistan Karabağ’da Yalnız

Rusya: Ermenistan Karabağ’da Yalnız

Mirat Haber Ajansı

Rusya cumhurbaşkanlığı sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, altı eski Sovyet devletinin askeri ittifakı olan Toplu Güvenlik Anlaşması Örgütü’nün (CSTO) taahhütlerinin Yukarı Karabağ bölgesine uymadığını söyledi. CSTO, Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan dahil olmak üzere yedi eski Sovyet devleti tarafından 2002 yılında imzalanan Rusya liderliğindeki bir askeri ittifak. Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Moskova önderliğindeki bölgesel güvenlik bloğunun bir parçası olarak Ermenistan’a yönelik taahhütlerinin Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışmaların sürdüğü tartışmalı Dağlık Karabağ bölgesini içermediğini söyledi. Putin, 27 Eylül’de patlak verdiğinden bu yana ölümcül çatışmayla ilgili ilk kamuoyuna yaptığı açıklamada, çatışmalardan sonu “hala çok uzak” olan bir “trajedi” olarak bahsetti.

Rusya, eski Sovyet komşuları Erivan ile Bakü arasında ince bir çizgide yürüdü ve son alevlenmede ateşkes çağrısında bulundu, ancak iki tarafı da kamuoyuna desteklemedi. İki eski Sovyet cumhuriyeti arasındaki ilişkiler, Ermeni ordusunun Azerbaycan’ın uluslararası alanda tanınan bir bölgesi olan Yukarı Karabağ’ı işgal ettiği 1991 yılından beri gergin. 27 Eylül’de yeni çatışmalar patlak verdi ve savaşın durdurulması için uluslararası çağrılar cevapsız kaldı. Ermenistan, işgal altındaki bölgenin hak sahibi olan sivillere ve Azerbaycan güçlerine yönelik saldırılarını sürdürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.