islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5697
EURO
34,9628
ALTIN
2.425,41
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Sudan’ın Batı Darfur eyaletinde aşiretler arası çatışmada 18 kişi öldü

Cuntanın hüküm sürdüğü Sudan’ın Batı Darfur eyaletinde devam eden aşiret şiddetinin yeniden alevlenmesi sonucu 18 kişi öldü, 54 kişi yaralandı.

Sudan’ın Batı Darfur eyaletinde aşiretler arası çatışmada 18 kişi öldü

Cuntanın hüküm sürdüğü Sudan’ın Batı Darfur eyaletinde devam eden aşiret şiddetinin yeniden alevlenmesi sonucu 18 kişi öldü, 54 kişi yaralandı.

Mirat Haber Ajansı

Batı Darfur Doktorlar Komitesi yaptığı açıklamada, Sudan’da Batı Darfur Eyaletinde yeniden yaşanan aşiret şiddeti sonucunda 18 kişinin öldüğünü ve 54 kişinin yaralandığını duyurdu. Sivil toplum komitesi yaptığı açıklamada, Batı Darfur eyaletinin başkenti Ceneyna kentinde çatışmaların yeniden başladığını ve Pazar sabahından bu yana bir dizi ölüm ve yaralanma eklenerek daha da genişlediğini açıkladı.

Açıklamada, Cumartesi gününden bu yana devam eden şiddet olayları sonucunda 18 ölüm ve 54 yaranın kaydedildiği belirtildi. Komite, hükümeti müdahale etmeye, devletin otoritesini empoze etmeye ve Batı Darfur’daki kaotik duruma son vermeye çağırdı.

Darfur yerel basını, daha fazla ayrıntı verilmeksizinin aşiret çatışmalarının ikinci gün Ceneyna’da yeniden alevlendiğini belirtti. Durumla ilgili resmi bir açıklama yok. Komite, geçtiğimiz Ocak ayının ortasında, Masalit ve El-Arap kabileleri arasında Sudanlı bir vatandaşın ölümüne yol açan silahlı kavga nedeniyle Ceneyna’da şiddetin patlak verdiğine dikkat çekti. Daha sonra 163 kişinin hayatına mal olarak olaylar tırmandırıldı ve 217 kişiyi yaraladılar. Resmi bir ölüm sayısı verilmemişti. Resmi Sudan Haber Ajansı’na (SUNA) göre, iki kabile 13 Şubat’ta Ceneyna kentinde düşmanlıkları durdurmak için bir anlaşma imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.