islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3373
EURO
35,1762
ALTIN
2.240,74
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Rusya Hava Ve Füze Saldırılarına Devam Edecek!

Rusya Hava Ve Füze Saldırılarına Devam Edecek!

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rus birliklerinin Ukrayna’nın doğusunda yoğunlaştığını belirterek, “Rusya’nın, askeri ve ekonomik hasara yol açmak için Ukrayna’nın diğer bölgelerinde hava ve füze saldırılarına devam etmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı..

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden’ın uçağında Biden’ın Iowa ziyaretine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı..

SALDIRILARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ 
Ukrayna’daki Rus askerlerinin ülkenin doğusuna yığılmaya başladığını teyit eden Psaki, ‘Rusya’nın, askeri ve ekonomik hasara yol açmak için Ukrayna’nın diğer bölgelerinde hava ve füze saldırılarına devam etmesini bekliyoruz. Çünkü Rusya’nın amacı Ukrayna’yı olabildiğince zayıflatmak. Çatışmanın bu kısmı çok uzun sürebilir.’ ifadesini kullandı.

KİMYASAL SİLAH KULLANILDI MI? 
Psaki, Rusya’nın amacından vazgeçeceği yanılgısına kapılmamak gerektiğini, ABD’nin odak noktasının Ukrayna’ya ihtiyaç duyduğu güvenlik desteğini sağlamak olduğunu vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’nın Mariupol kentinde kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Psaki, ‘Şu aşamada bunu teyit edemiyoruz. Sahada bunu teyit edecek kimse yok.’ ifadesini kullandı.

GÖZ YAŞARTICI GAZ KULLANILACAĞINA YÖNELİK BİLGİLER VARDI 
Kimyasal silah iddialarının doğrulanması durumunda ABD’nin atacağı adımlar konusunda konuşmayı reddeden Psaki, ‘Daha önceden Rusya’nın göz yaşartıcı gaz da dahil birçok ayaklanmayı bastırma maddesi kullanacağına dair elimizde bilgiler vardı. Bunu Ukraynalı savaşçılar ve sivilleri zayıflatmak için kullanacaklardı. Bu bilgiyi Ukraynalılar ile en başında paylaştık.’ dedi.

Psaki, ABD’de bugün açıklanan ve 41 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyondan dolayı ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tuttu.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.