islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Rusya, Suriye’de PKK İle Resmen Ortak Oldu

Rusya, Suriye’de PKK İle Resmen Ortak Oldu

PKK terör örgütünün Suriye’deki kolu YPG’nin temsilcisi İlham Ahmed, geçtiğimiz günlerde Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Rusya’dan aldığımız bilgilere göre PKK, Suriye’de Ruslarla tam anlaşmaya vardı.

Moskova’da bulunan haber kaynağımızın belirttiğine göre PKK/YPG heyetinin Moskova’da başta Lavrov olmak üzere Rus Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile yaptıkları görüşmede petrol, sınır geçişleri, eğitim, kuzeydoğu Suriye’deki (YPG/PKK’nın işgal ettiği bölge) hizmetler hakkında ciddi görüşmeler yaptığını ve taraflar arasında tam mutabakat anlaşması imzalandı.

Türkiye’nin Suriye’deki yönelik operasyon tehditlerine karşılık Rusya ile rejim arasında bir dizi görüşmeler olmuş, Rusya, rejim ordusunun Türkiye ile Kürt sınır bölgelerine konuşlandırılmasını teklif etmiş, ancak Demokratik Suriye Güçleri(HSD) bu teklifi reddetmişti. Moskova’daki Kürt kaynağa göre Suriye’de yürütülen müzakarelerde bir uzlaşıya varılamayan dosyaların Rusya ile müzakere edildiğini kaydetti.

Moskova’daki kaynağın aktardığına göre görüşmede güvenlik ve askeri dosyalar görüşmelerin başka bir aşamasına ertelenirken, Moskova’daki mevcut toplantıların Suriye’nin kuzeydoğusundaki ekonomik, hizmet ve idari boyutlarla ilgili olduğunu söyledi.

Yapılan toplantılarda Rusya, terör örgütünün istediği Al Yarubiyah (Tel Koçer) sınır kapısının açılması ve kapıya ortak olması karşılığında YPG terör örgütünün kontrolündeki petrolün yüzde 75’ini Suriye rejimine vermeyi teklif ettiğini, ve terörist heyetin bunu kabul ettiği de alınan bilgiler arasında bulunuyor.

YPG’li teröristler, Moskova’nın Esed’e baskı yaparak örgütün okullardaki eğitim modelini de müfredat olarak kabul edilmesini istediğini, Lavrov ve ekibinin bunu da kabul ettikleri öğrenildi.

Moşkova’daki haber kaynağımızın verdiği bilgilere göre, yapılan bu anlaşmanın bir “ön anlaşma” olduğunu, önümüzdeki hafta rus tarafının talephleri Putin’e, terörist tarafının da metni Kandil’e gönderip onaylatması beklenecek. Putin veya Kandil’den biri bu metni kabul etmemesi durumunda anlaşma geçersiz sayılacak.

Bu arada PKK/YPG tarör örgütünün, Türkiye’nin olası müdahalesine karşın işgal ettiği yerleri koşulsuz Suriye ordusuna teslim etme müzakerelerini sürdürdüğü biliniyor. Moskova’daki görüşmelerde bu konun da gündeme geldiği ve Moskova’nın bu talebi Şam yönetimine bildireceği öğrenildi.

Ancak terör örgütü YPG’nin temsilcisi İlham Ahmed ise geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Rusya ve Suriye rejiminin Ayn el Arab (Kobanê) sınırına 3 bin asker konuşlandırma teklifini reddettiklerini duyurmuştu.

ETİKETLER: Sergey Lavrov
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.