islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Rusya, Ukrayna’yı İşgâl Ederken Batı İle Alay Etti

Rusya, Ukrayna’yı İşgâl Ederken Batı İle Alay Etti

ABD-İngiltere-Rusya üçlüsünün kurguladığı ve Ukrayna halkının kurban seçildiği Ukrayna Tiyatrosu’na yeni bir perdeye geçildi. Rusya, dün akşam Donetsk ve Lugansk’ı tanıdığını ilan eden Putin, eski Sovyet ülkelerini tek tek işgal edeceğini açık açık söyledi. Putin’in bu sözlerine Batı dünyasından sadece tepki geldi ve Avrupa Birliği’nin çaresiz olduğu net bir şekilde ortaya çıktı.

Avrupa’daki bu çöküntünün ardından Rusya, alt düzey bürokratlar üzerinden dünyaya açıklamalarda bulunarak adeta batı dünyası ile alay etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, yaptığı açıklamada, Moskova’nın Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıma kararının diyaloğa hazır olmayı etkilememesi gerektiğini ve Washington ile görüşmeye hala hazır olduklarını söyledi.

Kararın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasındaki görüşme planlarını etkileyip etkilemediği sorulduğunda, “En zor zamanlarda bile bir müzakere sürecine hazır olduğumuzu söyledik. Yani pozisyonumuz aynı. Müzakere sürecine hazırız”dedi.

Rus dışişleri bakanı, Pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından düzenlenen Güvenlik Konseyi toplantısında, ABD dışişleri bakanı ile görüşmesinin 24 Şubat’ta Cenevre’de gerçekleşmesinin planlandığını söyledi. ABD daha önce toplantının Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmemesi durumunda gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Putin, dün akşam 21 Şubat’ta Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini bağımsız olarak tanıdı. Rusya ve cumhuriyetler dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardımlaşma anlaşmaları imzaladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.