islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

RUSYA’DAN, AFRİKA’YA 50 BİN TONA KADAR ÜCRETSİZ TAHIL VAADİ!

RUSYA’DAN, AFRİKA’YA 50 BİN TONA KADAR ÜCRETSİZ TAHIL VAADİ!
12 Ağustos 2023 09:00
A+
A-

Patrushev: Rusya, Afrika ülkelerine ücretsiz tahıl tedarik edecek.

Tarım Bakanı Dmitry Patrushev, Rusya’nın altı Afrika ülkesine 50 bin tona kadar tahılı ücretsiz olarak tedarik edeceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi küresel pazara tahıl tedariki konusunda oldukça güvenilir bir ortak olmanın yanı sıra Afrika ülkelerine de ücretsiz tahıl tedarik edeceğiz. Şu ana kadar altı ülkeden ve 25’ten 50 bin tona kadar olan hacimlerden bahsediyoruz” dedi.

Bakanlık, şu anda yetkililerin bu konuda çalıştığını, yakın zamanda teslimatların başlayabileceğini belirtti. Ayrıca bu yıl dünya pazarına yaklaşık 55 milyon ton tahıl ihraç etme planlarından da bahsetti.

Patrushev, “Bu rakam, hasat sırasında artışa doğru gidebilir. Eğer tahıl hasadı tahmin ettiğimiz üzere büyürse, ihracat miktarlarına ilişkin rakamları da yeniden düzenleyeceğiz” dedi. Moskova’nın hem ticari hem de ücretsiz olarak Afrika ülkelerine tahıl sevkiyatına devam etmeye hazır olduğu, Temmuz ayı sonunda St. Petersburg’da gerçekleşen Rusya-Afrika zirvesinde Vladimir Putin tarafından açıklandı.

Devlet başkanı, Karadeniz gıda anlaşmasının sona ermesi durumunda dünyanın en yoksul ülkelerine gıda sağlamak için Rusya’nın Ukrayna tahıl ihracatının yerini alabileceğini defalarca vurguladı.

Tahıl anlaşması, Rusya’nın Türkiye, Ukrayna ve BM’ye yenilemeye karşı olduğunu bildirmesinin ardından 18 Temmuz’da sona erdi. Anlaşma, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracını ve Rus gıda ve gübrelerinin dünya pazarlarına ihracatı üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasını öngörüyordu. Moskova defalarca anlaşmanın Rusya için pek faydalı olmadığını ve Ukrayna tahılının öncelikle Afrika’daki muhtaç ülkelere değil, Avrupa’ya gönderildiğini defalarca belirtti. Moskova, tüm şartların yerine getirildiği takdirde anlaşmaya geri dönebileceği konusunda olumsuz değil.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230810/zerno-1889274535.html

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.