Dünya

RUSYA’DAN, AFRİKA’YA 50 BİN TONA KADAR ÜCRETSİZ TAHIL VAADİ!

Patrushev: Rusya, Afrika ülkelerine ücretsiz tahıl tedarik edecek.

Tarım Bakanı Dmitry Patrushev, Rusya’nın altı Afrika ülkesine 50 bin tona kadar tahılı ücretsiz olarak tedarik edeceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi küresel pazara tahıl tedariki konusunda oldukça güvenilir bir ortak olmanın yanı sıra Afrika ülkelerine de ücretsiz tahıl tedarik edeceğiz. Şu ana kadar altı ülkeden ve 25’ten 50 bin tona kadar olan hacimlerden bahsediyoruz” dedi.

Bakanlık, şu anda yetkililerin bu konuda çalıştığını, yakın zamanda teslimatların başlayabileceğini belirtti. Ayrıca bu yıl dünya pazarına yaklaşık 55 milyon ton tahıl ihraç etme planlarından da bahsetti.

Patrushev, “Bu rakam, hasat sırasında artışa doğru gidebilir. Eğer tahıl hasadı tahmin ettiğimiz üzere büyürse, ihracat miktarlarına ilişkin rakamları da yeniden düzenleyeceğiz” dedi. Moskova’nın hem ticari hem de ücretsiz olarak Afrika ülkelerine tahıl sevkiyatına devam etmeye hazır olduğu, Temmuz ayı sonunda St. Petersburg’da gerçekleşen Rusya-Afrika zirvesinde Vladimir Putin tarafından açıklandı.

Devlet başkanı, Karadeniz gıda anlaşmasının sona ermesi durumunda dünyanın en yoksul ülkelerine gıda sağlamak için Rusya’nın Ukrayna tahıl ihracatının yerini alabileceğini defalarca vurguladı.

Tahıl anlaşması, Rusya’nın Türkiye, Ukrayna ve BM’ye yenilemeye karşı olduğunu bildirmesinin ardından 18 Temmuz’da sona erdi. Anlaşma, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracını ve Rus gıda ve gübrelerinin dünya pazarlarına ihracatı üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasını öngörüyordu. Moskova defalarca anlaşmanın Rusya için pek faydalı olmadığını ve Ukrayna tahılının öncelikle Afrika’daki muhtaç ülkelere değil, Avrupa’ya gönderildiğini defalarca belirtti. Moskova, tüm şartların yerine getirildiği takdirde anlaşmaya geri dönebileceği konusunda olumsuz değil.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230810/zerno-1889274535.html

 

 

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı. İsrail ordusu radyosundan  yapılan açıklamada şöyle denildi. "Gazze'nin güneyindeki tampon…

6 saat ago
  • Gündem

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor İsrail'in Gazze'ye Gece Boyunca Yaptığı Bombardımanlar Sonucunda Ölü ve Yaralılar…

7 saat ago
  • Gündem

ABD’li Senatörün Gazze Yorumu: “Gazze Hiroşima Olsun”

ABD'li Senatör Lindsey Graham Gazze Hakındaki Rezil İfadelerine Tepki Yağdı. Gazze İçin "Gazze Hiroşima Olsun"…

9 saat ago
  • Gündem

Türk Yahudisi Erroll Gelardin’in Sözleri Doğru mu?

Türk Yahudisi Erroll Gelardin'in Sözleri Doğru mu? Atatürk Sabataycı mı? İsrail vatandaşı Türk Yahudi yazar…

10 saat ago
  • Gündem

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep’te Başlıyor

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep'te Başlıyor Küresel tehditlere karşı ailenin önemi üzerine…

11 saat ago