islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Rusya’nın İşgal Planında Olan Romanya’dan Açıklama

Rusya’nın İşgal Planında Olan Romanya’dan Açıklama

Rusya’nın ABD ve İngiltere ila anlaşarak yeni bir soğuk savaş dönemi başlatma tiyatrosu, sinirleri germek için her geçen gün daha da sert oyunlara sahne oluyor. Ukrayna’dan sonra Rusya’nın işgal edeceği belirtilen Romanya’da n Ukrayna ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Romanya, Ukrayna’dan gelebilecek mültecilerden 500 binini kabul edeceğini duyurdu. Romanya’nın bu mültecilerden bir milis güç oluşturmayı hedeflediği tahmin ediliyor.

Romanya Savunma Bakanı Vasile Dincu dün gece yaptığı açıklamada Ukrayna’dan gelebilecek mültecilerle ilgili hazırlıklara başladığını da söyledi.

Romanya Basını da Savunma Bakanı’nın açıklamasını paylaşırken, İçişleri Bakanlığı’nın konu ile ilgli çalışmalarını da duyurdu.

Romanya medyasının yayımladığı haberlere göre mültecilerin yerleştirilmesi ve iskân edilmesi ile ilgili İçişleri Bakanlı ile Savunma Bakanlığı’nın koordineli çalışmalar başlattı.

Bilindiği gibi ABD, Romanya’ya on binlerce silah, zırhlı muharebe aracı ve asker yığmış bulunuyor.

Romanya’nın Ukraynalı mültecilere kapısını açmasını ilan etmesi, ABD’nin bir planı olarak değerlendiriliyor. Konunu uzmanlarının yatığı değerlendirmelere göre ABD, gelen bu mültecilerden paramiliter güçler oluşturarak Rusya’nın içinde milis eylemleri yaparak Rus halkını Putin rejimine karşı kışkırtmayı planlıyor.

ABD’nin bu güne kadar hedefine aldığı ülkelerde GLADIO yapılanması gibi terörist paramiliter faaliyetler yaptığı biliniyor.

Ancak ABD kadar paramiliter ve terörizm üretme konusunda becerikli olan Rusya’nın karşı hamlesi merak ediliyor.

ETİKETLER: Romanya
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.