islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3363
EURO
35,1567
ALTIN
2.244,16
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Sabah Namazı Etkinliğine Katıldı İşinden Kovuldu!

Sabah Namazı Etkinliğine Katıldı İşinden Kovuldu!
15 Ocak 2022 16:45
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, belediyenin Beyaz Masa biriminde 2017’den bu yana çalışan Tayyip Akyol’un işine, Ayasofya’daki sabah namazı etkinliğine katıldığı gerekçesiyle son verdi. Akyol, yöneticisinin kendisine, “Siyasi gerekçelerden dolayı seni işten çıkarmamız için bize baskı yapıyorlar” dediğini söyledi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından gençler ve İstanbulluları Ayasofya’da sabah namazına davet etmişti. Etkinlik büyük ilgi görmüştü. Davete sosyal medyada gelen bir yorum da gündem olmuştu.

AYASOFYA’DA SABAH NAMAZI 
Bir kişi “Sabah beni evden alırsanız gideriz başkanım, o saatte yetişemem tramwayla” demişti. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin de “Kardeşim 5.30’da hazır olur musun? DM’den numaranı atarsan sevinirim” cevabını vermişti.

İBB İŞİNE SON VERDİ 
Bu çağrıyı yapan ve ardından Ayasofya’da sabah namazı etkinliğine katılan Tayyip Akyol, İBB Beyaz Masa’daki işinden kovuldu. Akyol, bu gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı “Ayasofya’da sabah namazına gitmem ‘gerekçesiyle’ İBB Beyaz Masa’daki işimden kovuldum” paylaşımıyla duyurdu.

“İSTİFA ETMEMİZİ İSTEDİLER” 
“Geçtiğimiz ağustos, İBB’den tarafıma işten çıkarılma tebliğinde bulunuldu. Yıllık izinlerimizi kullanmamızı söylediler. Bize imzalatmak istedikleri evrakları kendi isteğimizle istifa ediyormuşuz gibi düzenlemişlerdi. Biz de bu yüzden imzalamadık. Aynı gün beş kişi işten atıldık.

“İBB’NİN GÖZÜNDE MİMLENDİM” 
Ben mart ayında AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin Ayasofya Camii’ndeki sabah namazı etkinliği paylaşımına ‘gelip beni evden alabilir misiniz’ şeklinde yorum yazmıştım, oldukça da ilgi gördü. Gelip beni evden aldılar, böylelikle Ayasofya’da sabah namazı kıldık. Mart ayındaki bu olaydan sonra ben CHP’li İBB’nin gözünde mimlenmiş oldum.

SİYASİ SEBEPLERDEN İTİRAFI 
İBB bizi iş yerine almadı, çalıştırmadılar. Taşeron şirketin yöneticisi bana ‘Ayasofya’da namaza gittiğin için siyasi gerekçelerden dolayı seni işten çıkarmamız için bize baskı yapıyorlar. Özlük dosyalarını istedik. İyi bir personelmişsin. ‘Çok iyi çalışıyor ama üst yönetim bu şekilde emir telakki etti’ açıklamasında bulunmuşlar.

“İBB SÖZCÜSÜ BASKI YAPTI” 
Taşeron şirket işten çıkarma sürecini uzatmaya çalışmış ama kendisine daire başkanı, insan kaynakları, Murat Ongun ve ekipleri tarafından sürekli ‘niye hala işten çıkarmadınız’ şeklinde baskı yapılıyormuş.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.