islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4354
EURO
56,2404
ALTIN
6.898,85
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

Sağlık Simgesi Dağıstan’ı Korona Neden Kötü Vurdu?

Sağlık Simgesi Dağıstan’ı Korona Neden Kötü Vurdu?

Mirat Haber Ajansı

İnsanların uzun yaşadıkları, dünya şampiyonu güreşçi ve dövüşçüler çıkardıkları, sağlıkla özdeşleşen Rusya Federasyonu cumhuriyeti Dağıstan bile Korona’nın azgın pençesinden kurtulamadı. Sağlık Bakanı Cemaleddin Hacıibrahimov, koronavirüs enfeksiyonundan 40’tan fazla doktorun öldüğünü bildirdi. Ölü doktorların adlarının neden Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yayınlanmadığı sorulduğunda, yetkili meslektaşlarını eyaletteki koronavirüs enfeksiyonunun diğer kurbanlarından ayırmadığını belirtti. Yetkiliye göre Dağıstan’da COVID-19’dan 13.000’den fazla vaka oldu. Bu kişilerin 7.000 kadarı hastaneye kaldırıldı.

Dağıstan Sağlık Bakanı daha önce 16 Mayıs’ta Dağıstan’da COVID-19’dan sadece 29 kişinin öldüğünü, diğer ölen 657 kişinin zatürreden öldüğünü söylemişti. Hacıibrahimov ayrıca nöbette hastalığı kapıp ölen sağlık çalışanlarının ailelerine maddi tazminat ödeneceğini söyledi. Çalışmalar sonucunda sağlığı kötüleşen hastane personeline Bakan’ın tazminat ödeneceği belirtildi. Koronavirüsün Dağıstan’ı bu kadar sert vurmasının nedeni de tartışılmakta. İki görüş var. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e göre Dağıstan Cumhuriyeti’nde bu kadar çok sayıda Korona vakası ve ölüm olması, kendi suçları. Bu tür iddialara göre vatandaşlar mükemmel Rus sağlık sistemi yerine kendi ilkel geleneksel tedavileri uygulamalarını neden gösteriyorlar.  Bunu akılcı bulmayan diğerleriyse sorunun sebebinin bölgenin yerel olarak değil doğrudan Moskova’dan yönetilmesinden kaynaklandığı ve Korona darbesi sonucu Türkiye’ye yakınlık duyan savaşçı ruhlu Müslüman bölgedeki özerklik arzularını dizginlemesinin hedeflenmesinden kaynaklandığı düşünmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.