islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Suudi kralı, Katar hükümdarını ziyarete davet etti

Emir’in ofisi, Suudi Arabistan Kralı Salman’ın Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’yi krallığı ziyaret etmeye davet ettiğini açıkladı.

Suudi kralı, Katar hükümdarını ziyarete davet etti

Emir’in ofisi, Suudi Arabistan Kralı Salman’ın Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’yi krallığı ziyaret etmeye davet ettiğini açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Emir’in ofisi, Suudi Arabistan Kralı Salman’ın Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’yi krallığı ziyaret etmeye davet ettiğini açıkladı. Komşular ve eski rakipler arasındaki ilişkilerin gelişmesinin en son işareti. Riyad ve müttefikleri, İran’a çok yakın olduğu ve bölgesel huzursuzluğu körüklediği iddiasıyla Haziran 2017’de Katar ile bağlarını kopardı. Katar iddiaları hep yalanladı. Ancak bu yılın Ocak ayında, ablukaya alan ülkeler, eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin diplomatik faaliyetlerinin telaşının ardından Katar ile yeniden bağlar kurmayı kabul ettiler.

Qatar Foreign Minister Sheikh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani added that Doha 'found a will from the other parties to resolve the crisis' [File: Naseem Zeitoon/Reuters]

Emir’in geçen haftaki ofisi, Şeyh Tamim’in kabul edip etmediğini veya ziyaretin ne zaman yapılacağını söylemedi. Şeyh Tamim en son Ocak ayında kralın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın ev sahipliği yaptığı zirve için Krallığa gitti ve Doha’nın bölge halkına yeniden kabul edilmesine yol açtı. O sırada kralla tanışmadı. Son davet, Katarlı mevkidaşı ile görüşmek üzere Doha’ya giden Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al Saud tarafından geldi. Katar dışişleri bakanlığı, ikilinin Körfez birliğini tartıştığını ifade etti. Uzlaşmadan bu yana, hava yolculuğunun yeniden başlaması ve Katar’ın Suudi Arabistan’la olan tek kara sınırının yeniden açılması da dahil olmak üzere normalliğe doğru temkinli adımlar atıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.