islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Şarkıcı Faruk Tınaz Hayatını Kaybetti

Şarkıcı Faruk Tınaz Hayatını Kaybetti
23 Aralık 2021 17:46
A+
A-

Ünlü şarkıcı Şarkıcı Faruk Tınaz, bugün 65 yaşında vefat etti.
Bir hastanede uzun süredir yataklı tedavi gören şarkıcı Faruk Tınaz’ın hastalığı ile ilgili açıklama yapılmadı.

Şarkıcı Tınaz’ın ölüm haberini Türkiye Jokey Kulübü kamuoyuna açıklama yaptı.

İstanbulda tedavi gören Tınaz, uzun yıllar şarkıları ve müzikleri ile Türkiye insanının gönlünde yer etmiş bir sanatçıydı. Uzun süredir sahnelerden uzak duran Tınaz, çok sevdiği atlara zamanını ayırdı. Ve bu süri içerisinde Türkiye Jokey Kulübü üyeliğine seçildi.

FARUK TINAZ NEDEN ÖLDÜ?

Türkiye Jokey Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulu Üyemiz Faruk Tınaz’ı kaybettik. Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Tınaz’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve atçılık camiamıza başsağlığı dileriz.” denildi.

FARUK TINAZ KİMDİR?

Akdeniz insanı olan ve o kadar da sıcak kanlı olan Tınaz, Aslen adanalı olup 8 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak gözlerini dünyaya açtı. Annesi, Adana’nın tanınmış mevlithanlarındandı. Kadınların mevlüt törenlerde mevlüt okuyan annesi, sesile gönülleri fethetmişti.

Müzik kariyerini  Mustafa Erses, Ümit Tokcan ve Nevzat Sümer’den aldığı müzik dersleri ile başladı. 1980 yılında TRT’nin Radyo Özel Eğlence sınavını katıldı. Bu sınvı başarı ile kazanınca TRT’ye kadrolu sanatçı olarak tayin edildi.

Ankara’da başladığı sahne hayatına istanbul’da devam etti. 1973’te Kamil Sönmez ve Osman Yağmurdereli ile Şişli’de tek odalı bir evde yaşamaya başladı. Daha sonra aralarına Asım Ekren katıldı. 2010 yılında Yeniköy’deki villasında darp edilmesiyle adı duyuldu.

FARUK TINAZ’IN ALBÜMLERİ

Göz Göze – 1988

Şansım Açıldı – 1989

Ömrümü Çalan Yıllar -1991

Kal Benimle – 1994

Kalbimin Kadını – 1998

Dinlenesi Şarkılar -2007

Yunus Gibi – 2012

Yorumlar
  1. Prof. Dr. Levent Seçer dedi ki:

    Can dostum arkadaşım hemşerim Faruk Tınaz’ın ölümünden büyük üzüntü duydum. Yüreği insan sevgisiyle dolu sanata aşık biriiydi. Yeri elbette doldurulamayacak ve unutulmayacak biliyorum. Allah rahmet eylesin, sevenlerine ailesine sabır diliyorum.