islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

SAVAŞAN HAMAS, DİĞER ÖRGÜTLER VE İSRAİL’İN SONU

SAVAŞAN HAMAS, DİĞER ÖRGÜTLER VE İSRAİL’İN SONU
12 Aralık 2023 14:04
A+
A-

SAVAŞAN HAMAS, DİĞER ÖRGÜTLER ve İSRAİL’İN SONU

Güvenilir kaynaklara dayanılarak yapılan özel ve özgün bir çalışmada, İsrail’le savaşan Filistinli örgütlerin yalnızca Hamas olmadığı açıklandı.

İsrail’le savaşan savaşçı örgütlerin başında siyasi bir hareket olan Hamas’a bağlı askeri kanat İzzeddin el-Kassam Tugayları gelmektedir.

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 30. 000 kadar çok iyi yetişmiş savaşçısı vardır. Filistin’de savaşan grupların sayıca ve teknik donanımca en büyük olanındır.

İzzeddin el-Kassam Tugayları silah ihtiyacının bir kısmını kendisi üretmekte ve geliştirmektedir.

İZZEDDİN EL-KASSAM TUGAYLAR VE DĞERLERİ

7 Ekim askeri harekatıyla İsrail’e kök söktüren ve İsrail tarafından yenilmezliğini ortaya koyan Filistinli savaşçıların başında İzzeddin el-Kassam Tugayları gelmekle birlikte diğerleri de vardır.

Sayı, donatım, disiplin ve eylem yönünden kendilerini kanıtlamış bu örgütler güçleri bakımından şöylece sıralanmaktadır:

İZZEDDİN EL-KASSAM TUGAYLARI (ESKİ ADIYLA EL-MECD)

KUDÜS SERİYYELERİ

NASIR SELAHADDİN TUGAYLARI

EL-AKSA ŞEHİTLERİ TUGAYLARI

EBU ALİ MUSTAFA TUGAYLARI

MÜCAHİTLER TUGAYI

ULUSAL DİRENİŞ TUGAYLARI

Yukarıda isimleri açıklana örgütler içinde yalnızca ULUSAL DİRENİŞ TUGAYLARI Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FDHKC) askeri kanadını oluşturmaktadır.

El-Aksa Şehitleri Tugayları lideri İbrahim el-Nabulsi’nin Batı Şeria’nın Nablus şehrinde düzenlenen cenaze töreni, Ağustos 2022 (AFP)

BU SAVAŞÇI BİRLİKLERİN ORTAK ÖZELLİKLERI

Bunların ortak özelliği bu örgütlere bağlı savaşçıların her birinin İsrail zulümleri içinde ve bombaları altında doğup büyümüş olmalarıdır. Her birinin ailelerinden bir şehidin veya sakatın olmasıdır.

Bunların her birinde dinmez bir acı , sönmeyen bir intikam ateşi vardır.

İSRAİL’İN AHMAK YÖNETİCİLERİ, DİN ADAMLARI VE AYDINLARI

İsrail’in en büyük ahmaklığı süreç içinde Filistinlileri bitirebilir veya etkisiz kılabilir olacağına inanmasıdır. Bunu yapamadı.

Kapitalizmiz ağa babaları olan Yahudilerin para desteğine, Yahudi ilim ve sanat adamlarının kültürel desteğine, Amerika ve İngiltere’nin de siyasi ve askeri desteğine rağmen bunu başaramadı.

7 Ekimden bu yana havadan sivilleri bombalamaktan başka yapabildiği bir şey yoktur.

Açıktan sınırsız destek veren Amerika yönetimi ve askeri gücü de bir şey yapamıyor.

Atılan katliama yönelik her bomba dünya ölçeğinde İsrail aleyhine nefret oluşturuyor.

İSRAİL KENDİNİ KORUYAMAYACAKTIR

Gel gör ki İsrail’in yalnızca siyasi ve askeri yönetimi değil halkının çoğunluğu da -korkularına rağmen-savaş ister olmuştur.

Samimi kanaatimiz odur ki Amerika’nın çekilmesi durumunda İsrail kendi gücüyle varlığını koruyamayacaktır.

İsrail’in aklını başına alması ve Filistinlilerle adalet zemininde bir araya gelmesidir. Ancak son katliam girişiminden sonra genelde Filistinliler ve özelde Hamas buna onay verir mi, o da bilinmez.

İşin özü Allah’ın zalimlere kalıcı başarılar vermeyeceğidir.

 

ALİ RIZA DEMİRCAN

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE