islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SEÇMEK ÜZERE KİMLERİN ELİNE KALDIK

SEÇMEK ÜZERE KİMLERİN ELİNE KALDIK
8 Mayıs 2023 10:22
A+
A-

Ahmet Hakan’ın  6 Mayıs 2023 tarihli Hürriyet’teki köşesinde aşağıda ki resimli haberi okuyunca rahmetli babacığımın yeri geldikçe anlattığı olayı hatırladım.

Bundan bir asrı aşkın bir süre önce rahmetli dedem gibi bir çok Rizeli çalışmak üzere Batum’a  gidermiş. Onların bir kısmı da fırınlarda çalışırmış.

Bizimkilerin işlettiği fırına bir Rus ekmek almak için gelmiş. Bir köşede Rus Çarının resmini görünce  birden aldığı ekmekleri tezgaha boşaltarak fırını terk ederken  şöylece sızlanıp  vahlanmış…

Koca Çarım, sen kimlerin eline kaldın.

Babamın anlatımını hatırladım. Hatırladım da elimde olmadığı için seçmen kağıdımı atamadım ama şöyle söylemekten de kendimi alamadım:

  • Ali Rıza Hoca, temsil edilmek üzere sen kimlerin eline kaldın.

NOT: İstanbul Sözleşmesini  ve 6284 sayılı yasayı bile anlamaktan aciz olup  hala savunmakta olan kafa örtülü olsa ve  çüretkâr bir görüntü içinde  ayak ayak üstüne atsa ne olur?

Bunları seçende de kabahat yok mu, var da neyleyelim ki kaderde EHVENİ seçmek de varmış?

Yine de şükür aynı seçim bölgesinde değiliz.

İstanbul Sözleşmesi için bak:

https://www.mirathaber.com/istanbul-sozlesmesinin-islam-hukukuna-gore-degerlendirilmesi/

ARD

Etiketler: Özlem Zengin AKP CHP SEÇİM, RUS ÇARI

Etkilendiğim Resimli Haber

Meclis’te AK Parti ve CHP adına sürekli karşı karşıya gelmiş iki isim: Biri AK Partili Özlem Zengin. Diğeri CHP’li Engin Altay .seçim bölgeleri olan Silivri’de karşılaşıyorlar.

Birbirlerini hürmetle, sempatiyle selamlıyorlar. Küçük laf dokundurmalar, tatlı atışmalar falan. Ama saygı ve sevgi çerçevesini zerre kadar aşmak yok.

Sonra ellerinde gitar olan iki genç sanatçıyla karşılaşıyorlar.

İki genç, benim en sevdiğim türkülerden olan “Gesi Bağları”nı söylüyor.

Hem Özlem Zengin hem Engin Altay, bu türküye eşlik ediyor.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.