islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4511
EURO
34,6482
ALTIN
2.388,73
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ŞEHİTLERİMİZ GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİTLERİMİZ GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kuzey Irak’ta meydana gelen trajik bir saldırıda altı kahraman askerimiz şehit oldu. Şehitlerimizin naaşları, memleketlerine ulaştırıldı ve Çağatay Erenoğlu’nun cenazesi, memleketi Sinop’ta hüzünle karşılandı. Erenoğlu, 27 yaşında, evli ve iki çocuk babasıydı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende askerler, şehidin naaşını alarak cenaze aracına yavaşça yerleştirdiler. Baba ocağı olan Yeşilyurt köyüne getirilen şehit, dualarla ve gözyaşlarıyla aile kabristanlığında toprağa verildi.

Devlet ve yerel yöneticiler, Adalet Bakan Yardımcısı ve milletvekilleri de cenaze törenindeydi. Bununla beraber çevre illerden gelen yüzlerce vatandaş, şehidimiz için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Malatya’da ise, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın cenazesi, babaevinde yapılan duygusal bir törenin ardından Yeşiltepe Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Şehidin yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktüler ve İl Müftüsü cenaze namazını kıldırdı.

Tokat’ta, şehit Yasin Karaca’nın cenazesi köy meydanında kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenazeye katılan babası Ahmet, annesi Zahide ve onlarca vatandaş, şehidimizin son yolculuğuna tanıklık etti. Afyonkarahisar’da ise şehit Ramazan Günay’ın cenazesi, Sinanpaşa ilçesinden alınarak babaevine götürüldü. Ardından ailesinin yaşadığı duygusal anlar sonrasında ilçenin mezarlığında defnedildi.

Her bir şehidimiz, şüphesiz milletimizin gönlünde özel bir yere sahiptir. Vatanımızın birlik, bütünlüğü ve hürriyeti için gösterdikleri üstün cesaret ve fedakarlıkla anılacaklardır. Şehitlerimizin aileleri ve yakınlarına sabır, bununla beraber ulusumuza başsağlığı dileriz. Onların anıları, ulusumuzun hafızasında ebediyen yaşayacak ve fedakarlıkları, gelecek nesillere ilham kaynağı olacaktır. Vatan toprakları için canlarını feda eden bu evlatlarımız, her zaman milletimizin kalbinde kahraman olarak anılacak ve onların hikayeleri, vatan sevgisinin ve cesaretin simgesi olarak daima hatırlanacaktır. Bu zor günlerde millet olarak birlik ve beraberlik içinde, şehitlerimizin aziz hatıralarını onurla yaşatmaya ve onlara layık bir ülke inşa etmeye devam edeceğiz.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE