islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Seller Alplerdeki Mezarlıklardan Cesetleri Çıkardı

Seller Alplerdeki Mezarlıklardan Cesetleri Çıkardı

Fransa ve İtalya Alplerindeki seller, mezarlıklardan cesetleri çıkarıp nehirler boyunca Akdeniz’e kadar sürükledi

Mirat Haber Ajansı

Alp köylerinde ve yakındaki Fransız ve İtalyan kıyılarında sel kurbanlarını aramak çilesi daha da korkunç hale geldi. Yetkililer, fırtına kayıplarının yanı sıra, mezarlıklardan çıkan cesetlerin görünüşe göre şiddetli yağmurlarla dağdan aşağı sürüklendiğini, bazılarının Akdeniz kıyılarında bulunduğunu ve söylüyorlar. Fırtınanın Fransa’nın Alpes-Maritimes bölgesini ve İtalya’nın kuzeybatı Liguria ve Piedmont bölgelerini vurmasından bu yana toplam 12 ölüm bildirildi. Fransız tarafında dört, İtalyan tarafında sekiz kişi öldü. Fransız arama kurtarma ekipleri Salı günü kaybolan 21 kişiyi hala arıyorlardı.

12.000 kişinin yaşadığı dağlık bölgedeki acil operasyona 900’den fazla kurtarıcı, 500 polis memuru ve bazı askerler katıldı. Yaklaşık 700 kişi, evlerinden tahliye edildikten sonra otellerde veya diğer konaklama sitelerinde kalıyordu. Mezarlıklardan çıkarılan cesetler İtalyan tarafını yıkadı. Yetkililer, kaç tane mezarın ortaya çıkarıldığını ve bunların tam olarak nereden geldiklerini hala bilmiyorlar. Ölülerin kimliğini tespit etmeye çalışan adli polis, devam eden arama ve kurtarma çalışmalarına yardım edenler arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.