islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Senato’da Blinken’a Şok: “Gazze Kasabı Olarak Anılacaksın”

Senato’da Blinken’a Şok: “Gazze Kasabı Olarak Anılacaksın”
22 Mayıs 2024 11:00
A+
A-

Senato’da Blinken‘a Şok: “Gazze Kasabı Olarak Anılacaksın” Protestosu

Senato’da Gerilimli Anlar

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington D.C.’deki Senato Dış İlişkiler Komitesi toplantısında protesto edildi. Blinken, ABD diplomasisi ve 2025 bütçe talebi konusunda ifade verirken, Filistin destekçileri tarafından hedef alındı. Protestocular, “Blinken’i savaş suçlarından dolayı tutuklayın” yazılı pankartlar taşıyarak, “Gazze kasabı olarak anılacaksın” diye bağırdılar. Polis, protestocuları zorla dışarı çıkardı.

ABD’nin başkenti Washington D.C.’da Senato Dış İlişkiler Komitesi toplantısı düzenlendi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kongre’de ABD diplomasisi, küresel zorluklar ve 2025 bütçe talebi konusunda ifade verirken konuşması protestolarla bölündü. “Blinken’i savaş suçlarından dolayı tutuklayın” yazılı pankart taşıyan Filistin destekçisi, polis tarafından zorla dışarı çıkarıldı. ( Celal Güneş – Anadolu Ajansı )

Filistin Bayrağı ve Sloganlar

Blinken konuşmasına başladığında, salonda bulunan bir katılımcı elinde Filistin bayrağı ile ayağa kalktı. Bu eylemci, “İsrail tarafından öldürülen Hind Receb 6 yaşındaydı. Blinken, sen Gazze kasabı olarak anılacaksın. Sen masum Filistinlilerin katili olarak anılacaksın.” diye bağırdı. Polis tarafından zorla çıkarılırken, diğer bir eylemci de “Savaş suçlusu” pankartı ile “Blinken bir savaş suçlusudur.” sloganını attı. Blinken, sessizce protestoları izledikten sonra konuşmasına devam etti.

Hind Receb’in Trajik Ölümü

İsrail, Şubat ayında Gazze’de bir aracı hedef almıştı. Araçta bulunan 6 yaşındaki Hind Receb, ilk saldırıdan kurtulmuş ancak İsrail güçlerinin kuşatması nedeniyle araçta mahsur kalmıştı. Receb, Filistin Kızılay’ı yetkililerine, “Hepsi öldü, gelin alın beni, burada tek kalmak istemiyorum. Çok korkuyorum, lütfen beni almaları için birini gönderin.” diyerek üç saat boyunca yalvarmıştı. Ancak, İsrail saldırıları nedeniyle kurtarılamamıştı.

Dünyanın Tepkisi

Hind Receb’in ölümü, dünyada büyük yankı uyandırdı. İsrail güçlerinin bölgeden 12 gün sonra çekilmesi sonucu ulaşılan araçta, Hind Receb, dayısı, dayısının eşi ve üç çocuğun cansız bedenleri bulunmuştu. Bu olay, uluslararası toplumda büyük bir tepki oluşturdu ve İsrail’in Gazze’deki eylemlerine yönelik eleştiriler arttı.

ABD ve İsrail İlişkileri

Bu protestolar, ABD’nin İsrail’e verdiği desteği ve Filistinlilere yönelik politikalarını yeniden gündeme getirdi. Blinken, protestolara rağmen ifade vermeye devam etti ve ABD’nin dış politikadaki tutumunu savundu. Ancak, bu olay, ABD’nin Ortadoğu politikasına yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu.

Blinken’ın Sessiz Tepkisi

Blinken, protestolar karşısında sessiz kalsa da, bu olayın ardından ABD’nin Filistin politikalarına yönelik baskılar artabilir. Filistin destekçileri, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin sona ermesini talep ediyor. Blinken’ın bu protestolara verdiği sessiz tepki, ABD’nin dış politikadaki duruşunu sorgulatan yeni tartışmalara yol açabilir.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM