islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4349
EURO
34,7993
ALTIN
2.432,75
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Blinken İslam Alemiyle Dalga Geçti.

Blinken İslam Alemiyle Dalga Geçti.
14 Mart 2024 10:29
A+
A-

Blinken İslam Alemiyle Resmen Dalga Geçti. “İsrail’e silah göndermeyi sürdürmek, aynı zamanda Gazze’deki sivil kayıplarını azaltma amacıyla çelişkili değildir” dedi. Blinken, bunu savunacak kadar ileri giderek, kısacası Müslümanlar ile adeta dalga geçti….

Blinken: “İsrail’e silah göndermek ile Gazze’de sivil kayıpları azaltılsın demek ‘tutarsız’ değil”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’e silah göndermeyi sürdürmenin, aynı zamanda Gazze’deki sivil kayıplarını azaltma amacıyla çelişkili olmadığını söyledi.

İsrail’e Silah Göndermeye Devam Edilecek

Blinken, ABD’nin Gazze’deki sivillerin korunması ve insani yardıma erişimlerinin sağlanması konularında çaba harcarken, İsrail’e savunma amaçlı silah ve askeri yardım göndermeyi sürdüreceğini açıkladı. Bakan, Tel Aviv’e bu desteği, kendini Hamas’a karşı koruması ve ayrıca gelecekteki saldırıları önlemesi için sağlayacaklarını vurguladı.

Blinken, bu çerçevede, ABD’nin İsrail’e silah göndermeye devam edip etmeyeceği konusunda net bir açıklama yapmadı. Ülkenin güvenliği için gerekli savunma araçlarına sahip olmasını sağlamak için taahhütlerinin devam ettiğini belirtti.

Gazze’deki Sivil Kayıplarla İlgili Tutarsızlık İddiaları

Blinken, bir soru üzerine, “İsrail’e silah göndermek ile Gazze’de sivil kayıpları azaltılsın demek ‘tutarsız’ değil.” Şeklinde konuştu. Ancak bu sözler, bazı çevrelerde tartışmalara yol açtı. İsrail’in Gazze’deki operasyonlarında sivil kayıpların artmasına rağmen, ABD’nin İsrail’e silah desteğini sürdürmesi, bazı kesimlerce çelişkili olarak nitelendirildi.

Gazze’deki Yardım ve Refah Konusunda Beklentiler

Blinken, Gazze’deki insani durumla ilgili olarak, ABD’nin insani yardımı artırmayı ve sivillerin refahını iyileştirmeyi hedeflediğini belirtti. Ancak bölgedeki açlık sorununa ilişkin soruları yanıtlarken, İsrail’in Gazze’ye yeterli gıda girişine izin verdiğini savundu. Ve ABD’nin de bu konuda İsrail’e baskı yaptığını ifade etti.

Ateşkes ve Mısır ile Görüşmeler

Blinken, bölgede ateşkes planının masada olduğunu ve Mısır ile Katar’la görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Ancak Hamas’ın bu planı kabul edip etmeyeceği konusunda belirsizlik olduğunu ifade etti. İsrail’in bu konudaki tavrına ilişkin ise henüz bir yorum yapmadı.

HABER YORUM

Bu kefereler, bizimle resmen dalga geçiyorlar…

Ne demiş Blinken?

“İsrail’e silah göndermek ile Gazze’de sivil kayıpları azaltılsın demek ‘tutarsız’ değil”

Sanki, 160 gündür, ABD ve İsrail uçakları Gazze’de sivil halkı bombalamıyormuş gibi, aptalca bir açıklama…

Sanki, 160 gündür, 32 Bin masum sivil Gazze’de katledilmemiş gibi, ahmakça yapılan bir açıklama…

Aslında ne aptalca ne de ahmakça yapılan bir açıklama…

Müslümanlar ile Gazze ve Kudüs üzerinden dalga geçiyorlar… İslam alemini tiye alıyorlar…

Saygısızca ve terbiyesizce yapıyorlar bunu…

Siyonistler, İnsanlığın gözünün içine baka baka dalga geçiyor insanlık değerleriyle…

İslam alemi ise Mübarek Ramazan’da, fitrenin bölünüp bölünemeyeceğini tartışıyor cami önlerinde… Müslümanlar vereceği 130 Lira fitreyi ikiye bölsem olur mu diye soruyorlar, gereksiz ve anlamsız bir şekilde…

İslam alemi, sakızın orucu bozup bozmadığını, ölmüş babasına Kur’an-ı Kerim okutmanın faziletini, cinsel ilişki ile orucunu açıp açamayacağını öğrenemedi yıllardan beri… Aynı, İstanbul’un Fethi esnasında, papazların, meleklerin cinsiyeti konusunu tartıştığı gibi, anlamsız bir şekilde tartışıyor Müslümanlar.

“Hocam! Fitre mi torunuma verebilirmiyim?”

“Hocam, Zekatımı dedeme versem olur mu?”

Birisi çıkıp, “Tamam kardeşim sen fitre verme” deyiverse, bayram yapacak zındık…

Bu sorulara her yıl iştahla cevap veren hoca kılıklı adamlara ne dersiniz?

Birisi de çıkıp demiyor ki, “Biz bu soruları yıllardan beri cevaplıyoruz. Artık bölünme değil birleşme zamanı…Artık fitreleri bölme zamanı değil, birleştirerek Gazze’ye, Doğu Türkistan’a ve dünyanın diğer bölgelerinde ki Müslüman kardeşlerimize  göndermenin yollarını bulma zamanıdır”

Bu gidişle Blinken, çoook dalga geçer İslam alemiyle…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.