islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Senatodan Twitter ve Facebook’a Sansür Tepkisi

Senatodan Twitter ve Facebook’a Sansür Tepkisi

Mirat Haber Ajansı

Facebook ve Twitter’a yönelik ABD Cumhuriyetçi Parti baskısı Perşembe günü Cumhuriyetçi senatörlerin sosyal medya şirketlerinin CEO’larını cumhurbaşkanlığı kampanyasının kapanış haftalarındaki Trump mesajlarını sansür etmelerini açıklamak için mahkeme zoruyla ifadeye getirtme tehdidi ardından tırmandı. Demokratların boykot ettiği bir oturumda, Facebook’taki Mark Zuckerberg ve Twitter’dan Jack Dorsey’in gönüllü olarak ifade vermeyi kabul etmemesi halinde Cumhuriyetçi kontrolündeki Senato Yargı Komitesi zorla getirtme kararını onaylamak üzere karar aldı.

Mahkeme celbi belgesine göre komite, New York Post’taki iki haber yazısının sosyal medyada sansürlenmesiyle ilgili bilgi almak istiyor. Senatörler ayrıca, şirketlerinin federal seçimlere müdahale edebilecek içeriği denetleme politikaları hakkında da yöneticilerden bilgi istiyor. Facebook ve Twitter, geçen hafta Demokrat başkan adayı Joe Biden’i hedef alan muhafazakar eğilimli New York Post’tan doğrulanmamış bir siyasi hikayenin çevrimiçi yayılmasını ve paylaşılmasını sınırlamak için harekete geçti. Diğer yayınların onaylamadığı hikaye ise Biden’ın oğlu Hunter’dan gelen ve Başkan Donald Trump’ın müttefikleri tarafından ifşa edilen e-postalara atıfta bulundu. Bu e-postalarda, Hunter Biden’in yönetim kurulu üyesi olduğu Ukrayna gaz şirketi Burisma’nın üst düzey danışmanı, o dönemde başkan yardımcısı olan baba Biden ile tanışma fırsatı verdiği için oğul Biden’a teşekkür ettiği iddia edilen bir e-posta. İki dev sosyal medya platformunun ilk kez ana akım medya organlarından gelen bir habere sansür uyguladıkları görüldü.

ETİKETLER: Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.