islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,1947
EURO
35,0542
ALTIN
2.475,99
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ
29 Nisan 2024 12:00
A+
A-

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve deistler olmak üzere insanlarını büyük çoğunluğu bu sorunun cevabını bulamaz. Aslında bulamama bu insanların  acziyeti de değildir. Sorun cevabın soyut akıl yoluyla bulunulamayacak  olmasındadır.

İnsanlar çaresizliklerinden hayatın anlamı ile ilgili ilgili örenmek istedikleri cevabı burçlardan dilenmek zavallılığına  düşmektedirler.

Haberi okuyalım: 

BURÇLARA GÖRE HAYATIN ANLAMI NE?

İnsanlar hayatın anlamını aramak, bulmak istiyorlar. Bu uğraşı ömür boyunca da devam edebiliyor ama çaresiz kalıyorlar. Problem çözülemiyor. Sonra da birbirlerine  burçları öneriyorlar: Siz de hayatın anlamını arayanlardansanız, cevabı bulmak için burcunuzdan yardım alabilirsinizi diyorlar,

Mesela KOÇ BURCU ile de şöylece örneklendiriyorlar

Koç burçları maceraperest yönleri ile ön olana çıkar. Hayatın anlamı da onlar için tam bu nokta ile ilgilidir; dünyanın olabildiğince çok ve farklı noktasından macera toplamak!”

TAM BİR ZAVALLILIK

Bu durum tam bir zavallılık değil midir?

Hayatın anlamı ile açıklamayı ancak insan yaratan yapabilir.  O da  bu açıklamayı insanlar arasından seçip görevlendirdiği peygamberleri aracılığı ile yapmıştır.

HAYATIN ANLAMINI  YALNIZCA ALLAH AÇIKLAYABİLİR

Allah insanlığa gönderdiği son Peygamberi Hz .Muhammed’e indirdiği Kur’ân ile  hayatın anlamını bildirmiştir.  Aktaralım:

{ “ Ben, insanları ve cinleri; görünür-görünmez, bilinir-bilinmez tüm iradeli varlıkları sadece Bana ibadet etsinler diye yarattım.” (Zariyat 56)

Hanginizin amelinin daha güzel olduğu konusunda sizi denemek için ölümü ve hayatı yaratan O’dur. O yücedir, bağışlayandır.” (Mülk 2)

“Sizi yeryüzünün halifeleri yapan ve verdikleriyle sizi imtihan etmek için bazılarınızı bazılarınızdan derecelerle üstün kılan O’dur. Şüphesiz Rabbin cezalandırmayı hızlı yapandır ve O bağışlayıcı, rahmet edicidir.” En’am 165) }

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.