islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Şifa Deposu Balı Hayatınızdan Eksik Etmeyin!

Şifa Deposu Balı Hayatınızdan Eksik Etmeyin!
21 Kasım 2022 10:52
A+
A-

Bal, insanlık tarihi boyunca tatlandırıcı ve koruyucu olarak kullanılmış bir üründür. Tatlının ruh haline iyi geldiği bilinir ama balın bundan çok daha fazla faydası var.

Vücut için gerekli olan birçok maddeyi barındıran balın faydaları saymakla bitmiyor. İlaçtan daha kısa sürede etki eden bal, öksürüğü en hızlı şekilde kesiyor. Kahvaltı sofralarında da sıklıkla bulunan bal enerjiyi artırıyor, kas ağrılarını gideriyor.

Bal hem tatlılarda hem de kahvaltı sofralarında sıklıkla yerini alıyor. Doğal bir enerji deposu olan bal, yorgunluk anında tüketilebilecek başlıca gıdalardan biridir. İşte balın bitmek bilmeyen faydaları..

Bal Enerji Verir, Bal Kas Yorgunluklarını Giderir, Bal Kan Şekerini Düzenler, Bal Öksürüğe Faydalıdır, Bal Uykusuzluğu Giderir ve insan ruhunu sakinleştirici bir etkisi vardır.

Kan şekerini düzenleyen bal, doğal olduğu sürece şeker hastaları tarafından tüketilebilir.

ÖKSÜRÜĞE BİREBİR GELİR
Reçetesiz satılan birçok ilaca göre balın öksürüğü tedavi etme gücü daha yüksektir. Öksürüğü yok etmek için balın düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor.

KİLO VERMEYE YARDIM EDER
Bal vitamin, mineral ve çeşitli aminoasitler gibi maddeler içerir. Bu maddeler vücuda girdiği andan itibaren yağları hedef alır ve yok etmeye yönelik salgılar üretir. Bal metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur. Sindirim sistemi için oldukça faydalı olan bal mikropları yok eder. Mide ve bağırsak sorunu olan kişiler, doğal yollardan biri olan bal sayesinde sağlığını düzene sokabilir.

Bal, birçok kozmetik ve güzellik ürünlerinde kullanılır. Özellikle maske olarak cilde uygulanırsa, cildin daha parlak görünmesine yol açar.

UYKUZULUK SORUNUNA İYİ GELİR
Faydaları saymakla bitmeyen bal uykusuzluğun da önüne geçer. İçeriğinde tripofan bulunduran bal, uykunuzun gelmesine neden olur. Yatmadan evvel bir bardak süte bal karıştırıp tüketebilirsiniz.

Düzenli olarak bal tüketiminin sağlık açısından birçok faydasının olduğunu gördük. İçerdikleri zengin ve çok farklı maddeler sayesinde sağlığa inanılmaz katkı sağlayan bal, 7 den 77’ye herkesin tüketebileceği bir şifa kaynağıdır.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.