islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

ŞİFA HASTANESİ TİYATROSU

ŞİFA HASTANESİ TİYATROSU
16 Kasım 2023 10:14
A+
A-

Eli kanlı Siyonist  İsrail ordusu, Hamas‘ın ana karargahı olduğunu iddia ettiği  Şifa Hastanesi‘nde  yaptığı katliamlara kılıf uydurmaya çalışıyor.

Gazze’deki Şifa Hastanesi‘ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması eleştirilere neden oldu.

İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi‘ne dün gece saatlerinde düzenlediği baskının üzerinden 17 saat geçtikten sonra iddiasına kanıt olarak sunduğu görüntüler, “Şifa hastanesi tiyatrosu” yorumlarına sebep oldu.

İsrail, Hastanede MR bölümünde “silahlar ve elektronik cihazlar” ele geçirildiği öne sürmesine rağmen, bu söylediklerini delillendiremedi.

Ordunun paylaştığı görüntülerde, Hamas’a ait olduğu ileri sürülen, bir bilgisayar, yarım kasa hurma, kitap gibi malzemeler ile çoğu paslı yaklaşık on kalaşnikof tüfek, yelek ve el bombası yer alıyor. Ancak hastanenin, Hamas’ın karargahı olduğuna işaret edebilecek, tünel veya gizli geçit gibi sabit unsurlar ya da İsrailli esirlere dair herhangi bir kanıt sunulmadı.

“Benzeri görülmemiş şekilde çocukça uydurmalar”

İsrailli gazeteci ve güvenlik analisti Yossi Cohen, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, “benzeri görülmemiş şekilde çocukça uydurmalar” dedi.

Cohen, “Yani (İsrailli) rehineler ve teröristler orada bulunamadı. Ve şimdi Ordu Sözcüsü, Şifa’ya Hamas’ın karargahı olduğu için girdiklerini ve orada silahlar, haritalar ve karargahların bulunduğunu söylüyor. Hiç etkileyici değil. Beklentilere ve uluslararası imajın aldığı hasara değdi mi?” ifadelerini kullandı.

7 Ekim’den bu yana Hamas’ın karargahının Şifa hastanesinin altında olduğunu iddia eden İsrail’in, yaptığı operasyondan sonra yeterli delilleri ortaya koyamaması İsrail basınında eleştirildi.İsrail’in Kanal 13 televizyonu “İsrail’in büyük istihbarat başarısızlığı” yorumunu yaparak, “İsrail ordusunun iddialarının aksine Şifa Hastanesi’nde herhangi bir askeri tesisin bulunduğuna dair bir belirti yok.” eleştirisi yapıldı.

HABER YORUM

ABD, İsrail ve aveneleri, 350Km2 alanda bütün karizmayı çizdirmekle beraber, dünya kamuoyuna rezil oldular ve bu rezilliklerine maalesef devam ediyorlar.

Şifa hastanesinin altında Hamas’ın karargâhı var diyerek orayı günlerce bombaladıktan sonra birde operasyon düzenlemek, ancak İsrail gibi katil terör örgütlerin işi olabilir.

Bu operasyonun ardından, hastanede delil bulamayıp, farklı görüntüler ile tiyatro sergilemek de yine İsrail gibi katil terör örgütlerine yakışır.

Ancak bu işler, insanlıktan nasibini almamış insan görünümlü mahlukların yapabileceği işlerdir. Küçücük bir kara parçasını 40 gün boyunca bombalayıp sonrasında  doğru düzgün kara harekatı bile yapamayan bir ordu, bizce ordu değil terörist bir guruptan başka bir şey değildir.

MİRATHABER.COM