islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

SİHA’lara Yerli Göz

SİHA’lara Yerli Göz
1 Aralık 2021 13:29
A+
A-

Kanada tarafından satışı yasaklandığı için ASELSAN tarafından yerli imkanlarla üretilen İHA kamerası CATS ile Türk savunma sanayinin bu alanda hiçbir ülkeye bağımlılığı kalmadı. Bayraktar TB2 ile 5 ülkeye satışı gerçekleşen edilen CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığının Anka-S platformuna da entegre edilecek. Anka-S, CATS ile birlikte 11 saatlik uçuş ve 2 mühimmat atışı gerçekleştirirken sistem de operasyonel faaliyetleri yerine getirebildiğini kanıtlamış oldu.

CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi

Yurt dışından alınırken kısıtlamaya uğrayan elektro-optik sistemlerin yerini milli çözümler alıyor.

CATS, 5 Ülkeye İhraç Edildi

Baykar ve ASELSAN’ın iş birliği sonucunda, 1 aylık çalışmayla Bayraktar TB2’ye entegre edilen CATS, yurt içinde ve yurt dışında kullanılmaya başlandı. CATS, Bayraktar TB2 ile birlikte 5 ülkeye ihraç edildi. Geçen ay gerçekleştirilen SAHA EXPO’da da Baykar ile ASELSAN arasında, Bayraktar TB2 için CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi Sipariş Sözleşmesi imzalandı. İki şirket arasındaki bu yeni iş birliği CATS’in yeni versiyonlarının geliştirilmesine yönelik olarak devam ettiriliyor.

11 Saatlik Uçuş Testi Batman’da Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan projeyle ortaya çıkan CATS’in Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin ürettiği Anka platformlarında yaygınlaştırılması için de çalışmalar devam ediyor. Bu kapsam içerisinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde Anka-S platformuna entegre CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi ile 11 saatlik uçuş testi Batman’da gerçekleştirildi. Yapılan test kapsamında CATS kullanılarak iki mühimmat atışı gerçekleştirildi.

Test sonunda ise, CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi’nin ortaya koyduğu performans itibarıyla operasyonel faaliyetleri yerine getirebilecek seviyede olduğu Hava Kuvvetleri ve SSB temsilcileri tarafından bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının talebi üzerine Anka-S konfigürasyonunda CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi kabul testleri yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.