islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD ve NATO’dan Provokatif Tatbikat

ABD ve NATO’dan Provokatif Tatbikat

NATO çevrelerinden alınan bilgilere göre Mart ayında ABD, Kuzey Kutbu Tatbiktına 35.000 asker ile katılacak.

Norveç Denizinde yapılması planlanan tatbikatın bir bölümü de ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde kara harekatları şeklinde devam edecek. Norveç’in orta bölgelerindeki tatbikatlarda “Kontrgerilla faaliyetleri” tatbikatının da yapılacağı öğrenildi.

Bir Amerikan Askeri uçak gemisinin yanısıra ülkenin 28 eyaletinden 35 bin askeri personelin katılacağı tatbikatta NATO üyesi ülkeler de yer alacak. ABD’nin NATO Daimi Misyonu’ndan alınan bilgilere göre, “Cold Response  (Soğuk Müdahale) – 2022” başlıklı kutup tatbikatında ittifak üyeleri kara ve denizde de faaliyet gösterecekler.

ABD misyonu, “28 eyaletten 35.000 askeri personelin ve Amerikan uçak gemisi Harry Truman’ın katılımıyla ABD ve NATO’nun en büyük kutup tatbikatı olan Cold Response – 2022, bu yıl Mart ayında başlayacak” dedi.

13 Ocak’ta, Norveç Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel komutanlığı, Rusya Federasyonu Kuzey Filosu komutanlığına çok uluslu Cold Response – 2022 tatbikatları hakkında bilgi verdi. Filo basın servisinin gazetecilere verdiği demeçte, yaklaşan manevralar için ön planlarla Norveç Krallığı Silahlı Kuvvetleri ile NATO İttifakı üyeleri tatbikata katılacak.

Rusya’nın Kuzey Filosu komutanı Amiral Alexander Moiseev, Norveç’in operasyonel komutanlığı komutanı tarafından planlanan bir video konferans oturumu sırasında bilgilendirildi. Rus Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada aynı zamanda, Korgeneral Yngve Odlo’ya Norveç Krallığı Silahlı Kuvvetlerinin 2011 yılında AGİT Forumunda kabul edilen Viyana Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemler Belgesi’ne sıkı sıkıya bağlı olduğuna dair güvence verdiğini açıkladı.

Norveç tarafına göre, çok uluslu Cold Response – 2022 tatbikatları Mart-Nisan aylarında yapılacak. Bazıları Norveç Denizi’nde ve Norveç’in kuzey ve orta kesimlerinde oynanacak olan birkaç aşamada gerçekleşecek.

ABD misyonundan farklı olarak Norveç, Rusya’ya 40.000 askerin manevralarına katıldığı iddiasıyla bilgi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.