islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

SİLAHLANMAYA 2.24 TİRİLYON DOLAR

SİLAHLANMAYA 2.24 TİRİLYON DOLAR
25 Nisan 2023 10:54
A+
A-

AA Ajansının haberine göre, küresel askeri harcamalar, Rusya‘nın Ukrayna‘da başlattığı savaşın etkisiyle 2022’de yüzde 3,7 artarak 2,24 trilyon Dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

HABER YORUM

Bazen, insanlık kendi sonunu kendi hazırlıyor tespitinde bulunuyoruz. Şu haberi okuduktan sonra bu tespitimizin ne kadar da doğru olduğunu bir kez daha anlamış olduk.

Dünya üzerinde yaklaşık dokuz milyar insan yaşıyor ve bunların iki milyarı, bırakın sağlıklı suya ulaşmayı, sağlıklı olmayan suya bile ulaşmakta sıkıntı çekiyor.

Diğer taraftan ise 2021 yılında dünyada, 2.3 milyar insan beslenme sorunları ile karşı karşıya kalmış durumda.

“Bütün insanlar kardeştir” cümlesi ise sadece slogan olarak ya da şarkılarda kalıyor. Dünya kaynakları hızla tükenirken insanoğlunun vurdumduymaz bir şekilde israf etmesi ve elindeki büyük imkanları silahlanmaya harcaması, dünyayı içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Bundan sonrası İnsanlık için büyük tehlikeler söz konusu… Hatta insanlığın sonunun gelmesine gebe…

Bir tarafta kimyasal silahlar, diğer tarafta nükleer silahlar… Atom bombaları olan ülkeler ise güya kendilerince hasımlarına çaka satıyor.

ADİL PAYLAŞIM EMREDEN İSLAM’DAN KORKULUYOR

İnsanlığın dünya ve ahiret mutluluğunu garanti eden İslam’dan ise maalesef korkuluyor. Kendi çıkarlarını ön planda tutan ve bunların kaybolmasından korkan milletler, yaşlı dünyamızda barış ve huzur içinde yaşamak varken, korku içinde silahlanmaya yöneliyorlar.

Dünya ülkeleri arasında kaynak paylaşımı konusunda ki sıkıntıların anlaşmazlığa, oradan da savaşa dönüşmesi, maalesef barışın tesisi konusunda insanlığın önünde en büyük engel olarak görülüyor. Bazı devletlerin ve milletlerin, İslam’ı ve Müslümanları bu engelin en büyük parçası olarak görmesi ise, dünyada bu engelin kaldırılması adına İslam fobiyi hortlatmış durumda.

İnsanlığın kurtuluşuna vesile olacak İslam kriterlerinin, insanlığın yolunu aydınlatacak bir güneş gibi hedefte durmasına rağmen, dünya üzerinde bulunan insanların nerede ise yarıya yakınının açlık ve sefaletle karşı karşıya kalması ve de silahlanmaya harcadığı para, materyalist yaşamın ne noktalara geldiğinin en büyük göstergesi…

Gelin adı Barış olan dinimizin bu konuda ki seslenişine kulak verelim:

“Ey iman edenler! Hep birlikte ve bütün varlığınızla İslâm’ın barış ve huzur iklimine girin. Şeytanın adımları ardınca gitmeyin; çünkü o, size apaçık bir düşmandır.” (Bakara 208)

MİRAT HABER

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.