islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Sırbistan İktidar Partisi Boykot Edilen Seçimi Kazandı

Sırbistan İktidar Partisi Boykot Edilen Seçimi Kazandı

Mirat Haber Ajansı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, muhalefetin çoğu tarafından boykot edilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi için ezici bir zafer ilan etti. Vuçiç’i otoriter rejimi genişletmekle suçluyorlar. Vuciç Pazar günü yapılan oylamadan sonra destekçilere Sırp İlerici Partisi’nin (SNS) oyların yaklaşık yüzde 63’ünü kazandığını söyledi. Bu da onlara 250 üyeli Genel Kurul’da yaklaşık 189 sandalye veriyor. Vuciç milletvekilliği seçimlerine girmedi ama 50 yaşındaki siyasetçi, 2012’den beri iktidarda olan partinin başkanı. Ezici başarısı, seçimleri ne özgür ne de adil olarak değerlendiren ülkenin ana muhalefet kampının boykotu sayesinde. Muhalefetin evde kal kampanyasına ve koronavirüs ile ilgili devam eden endişelere rağmen, katılım normalden önemli ölçüde düşük değildi. Bağımsız seçim izleyicisi CRTA’ya göre nüfusun yüzde 50’sinden biraz azı oy kullandı.

İkincisi, IPSOS yoklama ajansına göre, SNS’nin geleneksel küçük koalisyon ortağı olan Sırbistan Sosyalist Partisi’nin (SPS) 32 sandalyeyle talep ettiği tahmin ediliyor. Parlamentoya girmek için yüzde 3 barajını geçecek kadar oy toplayan tek muhalefet partisi yeni kurulan Sırp Yurtsever İttifakı (SPAS), yaklaşık bir düzine sandalye ile meclise girdi. IPSOS’a göre, giriş için daha düşük bir baraja sahip bir etnik azınlık partisi listesi de yaklaşık 17 nokta alacak. Parlamentoya giremeyenler arasında hüküm giymiş savaş suçlusu Voyislav Şeşel liderliğindeki aşırı milliyetçi Sırp Radikal Partisi de var. Şeşel, mevcut cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in siyasi akıl hocası. Vuçiç, siyasi kariyerine Şeşel’in Radikal Partisinde başladı ve ikisi de Bosna savaşı sırasında yakın işbirliği yaptılar. Her iki adam da Bosna doğumlu ve Müslüman soykırımını desteklediler.

ETİKETLER: Sırbistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.