islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sırp Çetniklerin Karadağ “Türklerine” Saldırı Hazırlığı

Sırp Çetniklerin Karadağ “Türklerine” Saldırı Hazırlığı

Mirat Haber Ajansı

Karadağ’ın nüfus çoğunluğu Müslüman olan Berane kasabasındaki Müslüman evleri “Türk annelerine” küfür eden duvar yazılarıyla işaretlendi. Bu bir katliam öncesi everi belirleme amaçlı hazırlık tehdidi olarak alındı. Hristiyan olmayanlara ve kendilerini Sırp görmeyenelere yönelik tehditler, üç renkli Sırp bayraklarının sergilenmesi, Çetnik (Sırp katliam çeteleri) toplantılarının düzenlenmesi, saldırgan çizimler, faşist semboller ve argo grafiti bölgede yaygınlaşıyor. Geçen hafta sonu yakındaki Gornye Zaostro köyünde izinsiz bir Çetnik toplantısı düzenlendi. Toplantıya, belediye meclisinin mevcut başkan yardımcısı Goran Kikoviç de katıldı. Bir gün önce, Hareme, Talum ve Obalsko kasabalarındaki yerel topluluklarda, Boşnak ve Müslümanların yaşadığı evlerin duvarları, Çetnik katliamcı efsaneleri Pavle Çurişiç, Draja Mihayloviç’in yer aldığı grafitilerle boyandı. Karadai Müslümanları Boşnak ve Arnavut kökenli olmasına rağmen Balkanlarda Türk kelimesi Müslüman anlamında ve düşmanca yönelimde kullanılmakta.

Berane belediyesinin Sırp kökenli başkanı Dragoslav Şıçekiç, İnsan ve Azınlık Hakları Bakanlığı, siyasi partiler, Ombudsman, Berane’deki duvar yazılarını sert bir dille kınadı. Bununla birlikte, yerel Müslümanlar, Karadağ’daki aşırı güçlerin, bu özel durumda Çetnik hareketlerinin rehabilitasyonuna dair çalışmalara şaşırmadıklarını söylüyorlar. Karadağ’ın Sırp kökenli halkı arasında çok güçlü olan bu inançlardan uzaklaştırmak için yeterince şey yapılmadığını düşünüyorlar. Faşist ideolojiye yönelik bu tutumlar, bugün bile Karadağ’daki birçok siyasi partinin düşünce temelini oluşturuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.