islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3363
EURO
35,1567
ALTIN
2.244,16
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

STK’lar: Hint Polisinin “İslam Düşmanlığı Artışta”

STK’lar: Hint Polisinin “İslam Düşmanlığı Artışta”

Mirat Haber Ajansı

Önde gelen bir Hintli kadın hakları grubu, Delhi’deki merkezi bir üniversite olan Camia Milliye İslamiye’de (Ulusal İslam Üniversitesi) kadın öğrencilere kimyasal madde atmak ve genç kadınları taciz etmek nedeniyle Delhi polisini suçladı. Öğrenciler, bu yılın Şubat ayında ülkenin Müslüman toplumunu hedef alan yeni vatandaşlık yasasını protesto derlerken bu saldırılar oldu. Önde gelen sosyal aktivist Aruna Roy tarafından hazırlanan Ulusal Hintli Kadınlar Federasyonu (NFIW) tarafından yayınlanan bilgi toplama raporu, İslamofobik (İslam düşmanı) ideolojinin polis gücüne sızması nedeniyle acil olarak ele alınması gerektiğini ve bu eğilimin artmakta olduğuna ilişkin endişelerini dile getirdi. NIFW’den Rüşda Sıddıki de protestoyla ilgili olaylarla ilgili soruşturmada polisin öğrencilere karşı kimyasal madde kullandığının ortaya konduğunu söyledi. Raporda, en az 15 kadının mahrem yerlerinde saldırıya uğradıklarından şikayet ettikleri de söz konusu. Raporda, polisin giysilerini yırtmaya, göğüslerine yumruk atmaya ya da botlarıyla onları ezmeye ve coplarını vajinalara sokmaya çalıştığı iddia edildi.

Polisin saldırısında yaralanan 70 öğrenci yaralandı. Bunlardan 45’i, 30’u erkek ve 15’i kadın olmak üzere ağır yaralandı. Tüm mağdurlar, polislerin saldırırken kullandıkları küfürlü dile ve Müslüman karşıtı hakaretlere de işaret ettiler. Ancak Hint polisi, öğrenci protestoculara karşı kaba güç kullanma suçlamalarını reddetti. Merkezdeki tanımış saygın üniversite ilk olarak 15 Aralık 2019’da polisin kampüsüne girip vatandaşlık yasasını protesto eden öğrencileri tartakladığı zaman gündeme gelmişti. Geçen yıl Aralık ayında Hindistan parlamentosundan kabul edilen İslam düşmanı vatandaşlık yasası, tüm ülkede protestolara yol açmıştı. Yasa, Pakistan, Bangladeş ve Afganistan’dan 31 Aralık 2014 tarihine kadar Müslümanları dışarıda bırakarak ülkeye giren Hindular, Sihler, Budistler, Hıristiyanlar, Jainler ve Parsilere vatandaşlık veriyor, İslamiyeti Hindistan’a yabancı ve düşman bir din ilan etmiş oluyor. Şubat ayında, Hindistan’ın başkenti Delhi’nin kuzeydoğu kesiminde bir katliamda 50’den fazla Müslüman öldü ve 250’den fazla Müslüman kişi yaralandı. Aynı sıralarda, kadın hakları örgütü tarafından da belgelendiği üzere, Camia Milliye İslamiye kampüsü önünde başka bir Hindu şiddet dalgası daha  patlak verdi.

ETİKETLER: STK
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.