islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Sisi’nin sağlık bakanı: yoğun bakım katliamında suçlu cep telefonları

Sisi’nin sağlık bakanı: yoğun bakım katliamında suçlu cep telefonları
Mirat Haber Ajansı

Mısır sağlık bakanı, hastanede kaldıkları süre boyunca cep telefonlarının hastalardan uzaklaştırılmasını şart koştu. Kararname, yoğun bakım koğuşlarında kameralara yakalanan ölümlerin suçlusu olarak adeta cep telefon kameralarını göstermesi açısından eleştirildi. Yerel Mısır medyası, Bakan Hala Zayed ile hastane müdürleri arasında gerçekleşen görüşmenin ardından, hastane yöneticilerinin hastaneye kaldırıldıklarında cep telefonlarını hastalardan almaya başladıklarını ve hastalar taburcu olduğunda telefonların teslim edileceğini bildirdi. İletişim kuramadıkları için endişelenen hasta yakınları hastaneyi aradıklarında, sağlık bakanının kararı konusunda bilgilendirildiler. Akıllı telefonlar yasaklanırken, kamerasız cep telefonlarına izin verildiği söylendi. Toplantıya paralel olarak Sağlık Bakanlığı, yoğun bakım üniteleri de dahil olmak üzere hastanelerde fotoğraf ve video çekiminin yasaklanması kararını aldı.

Hükümet önce Müslüman Kardeşleri suçladı

Mısır’ın sağlık bakanı, Eş-Şarkiye Eyaletindeki El-Hüseyniye Hastanesi’ndeki bir karantina merkezinde yoğun bakım ünitesinde bulunan hastaların, önceki hafta sonu gerçekleşen oksijen miktarı ve basınç düştüğü için öldüğü skandalıyla karşı karşıya. Kadın bakan Zayed, ilk başta olanları örtbas etmeye çalıştı. İlk olarak, Müslüman Kardeşler tarafından yayılan korona virüs yalanları ve söylentileridir dedi. Bununla birlikte, hastalardan birinin aile üyesi hastanın ölüm anlarını kayda aldı, görüntüler sosyal medyada geniş kitlelere ulaştı.

Kendi koyduğu kısıtlamaları ihlal eden bakan

İzolasyon koğuşunda vefat eden hastalar arasında, Ahmed Memduh’un 66 yaşındaki teyzesi Fatima Es-Sayed, İbrahim’de bulunuyordu. Eş-Şarkiye Valiliği’ndeki güvenlik servisleri Ahmed’i soruşturma için çağırdı. Bakanın yalanının apaçık bir şekilde yakalanması, vatandaşlar arasında öfkeye neden oldu. Bakan Hala Zayed’in bu esnada büyük bir düğüne katılarak kendi koyduğu korona kısıtlamalarına uymadığı öğrenilince de vatandaşlar arasındaki bu öfke şiddetlendi. Olaylardan sonra Zayed, hastanelerde oksijen yetersizliği olduğunu kabul etti ve sağlık görevlilerinin günün her saati oksijen seviyelerini kontrol edebilmesi için dijital bir sistemin kurulacağını iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.