islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

SİSTEMİN SARI SENDİKACILARI İŞÇİYİ KORUYAMAZ

SİSTEMİN SARI SENDİKACILARI İŞÇİYİ KORUYAMAZ
19 Ağustos 2023 10:50
A+
A-

Önce haberi okuyalım:

[Hükümet, memur ve memur emeklisi için zam teklifini revize ederek 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 artış teklif etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümet tarafından açıklanan yeni teklifin, kamu çalışanlarının önerilerinin anlaşılmadığını ortaya koyduğunu belirterek, “Teklif gözden geçirilmeli” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, tekliflerini enflasyon oranı, ekonomik büyüme ve kamu maliyesinin sürdürülebilirliği gibi faktörleri dikkate alarak şekillendirdiklerini belirtti:

“Biz yönetimde bütçenin yeniden dağıtımında tüm paydaşları düşünerek büyük bir hassasiyet ve denge içinde hareket etmeye özen gösteriyoruz.”]

SİSTEME SARI SENDİKACLIK

Başlığa aldığımız Sarı Sendikacılığı açıklayalım:

(Sarı sendikacılık en bilinen tanımıyla; temsil ettiği üyelerinin hak ve çıkarlarını işverenler karşısında savunmayıp, imzaladığı sözleşmeleriyle ve bu sözleşmelerin uygulanması sürecinde patronlara hizmet eden sendikacı tipidir.”

Ülkemize hakim olan BORCA VE FAİZE DAYALI EKONOMİK SİSTEM işvereni ve işçiyi de, yönetenleri ve yönetilenleri de sömürüyor.

Kişisel ceplerinden vermeyeceklerine yani vergiye ve maliyetlere yükleyeceklerine göre hangi hükümet ve işveren beklenin üstünde zam vermek istemez. İster ama veremez.  Çünkü yüksek oranlı vergiler de ödenecek faiz giderlerini karşılamıyor.

Günümüzün sendikacıları, sarı sendikacılığı işveren lehine değil ama sitem lehine yapıyor. Ama bunun farkında bile değiller.

EYLEMİ NİYE FAİZ KURUMLARI VE PARTİ GENEL MERKEZLERİ ÖNÜNDE YAPMIYORUZ?

Niçin gerekli parayı basmayıp bankalara kredi yoluyla bastırtan Merkez Bankası’ın önünde eylem yapılmaz. Niçin sömürücü bankacılık düzeni, genel merkezlerinin önünde protesto edilemez

Niçin iktidar ve muhalefetin sistem uşaklığına karşı çıkılmaz.

Dininden ve tarihinden kopmuş olup futbol ve magazinle dünyası körelmiş millete, böyle çapsız gafil siyasiler ve sendikacılar çok bile demekten kendimizi alamıyoruz.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Nevzat dedi ki:

    Yazi genel olarak cok dogru ama ozellikle son paragrafi ayakta alkisliyorum. Futbol, magazin ve televizyon dizileri toplumsal afyon yutturma projeleri olarak gorev yapiyorlar.

    Faizi dusurme konusunda sayin Cumhurbaskaninin cabalari vardi ama sonucsuz kalmis gibi gorunuyor. Reel polotik yine sartlarini, enflasyon-faiz terazisini dayatti ve faiz arttirimi geldi. Cunku kuzeye giden bir trenin icinde guneye dogru yurumeniz bir sonuc vermez. Faizsiz bir duzen elbette ki mumkundur ama o duzen benimsemis oldugumuz kapitalizm degildir. Insha Allah Musluman toplumlar kapitalist sistemin inanclarina ne kadar ters oldugunu sonunda anlar ve o duzenden ayrilirlar…. Musluman ulkeler icinde kapitalizmi reddeden ve basariya ulasan liderlerin hepsini batili gucler bir sekilde infaz ettiler….