islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

SİVİLLERİ HEDEF ALAN İSRAİL İÇİN LÜBNANDAN GÜVENLİK KONSEYİ’NE ŞİKAYET

SİVİLLERİ HEDEF ALAN İSRAİL İÇİN LÜBNANDAN GÜVENLİK KONSEYİ’NE ŞİKAYET
17 Kasım 2023 09:00
A+
A-

Lübnan hükümeti, Lübnan’ın güneyinde sivil bir araca bomba atılması ve içindeki bir ailenin hayatını kaybetmesiyle ilgili İsrail’e karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne yeni bir şikayette bulunduğunu duyurdu.

Resmi Lübnan Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Başbakan Necib Mikati dün, “Bu iğrenç suç gözden kaçmayacak ve hükümet tarafından uluslararası iletişim yoluyla takip edilecek” dedi.

Mikati, “Güvenlik Konseyi’ndeki kararda, Birleşmiş Milletler Şartı’nın uygulanmasına geri dönülmesi ve bu şikayetlerin ölü bir mektup olarak kalmaması için saldırıları durdurmak, insanlık ve adalete dair az da olsa geriye kalanları kurtarmak için harekete geçilmesi gerektiği belirtiliyor.”

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari düzenlediği basın toplantısında, güney Lübnan’da sivil bir araca düzenlenen bombalı saldırının “incelemeye ve araştırmaya tabi tutulduğunu” söyledi.

Yaşanan olayda, Güney Lübnan’da Aitaroun ve Ainatha kasabaları arasında sivil bir araba bombalandı ve üç kız öldü. Kız çocuklarının isimleri sırasıyla; Rimas Mahmoud Shor (14 yaşında), Talin Mahmoud Shor (12 yaşında) ve Layan Mahmoud Shor (10 yaşında)’dur. Aynı zamanda anneanneleri Samira Abdel Hussein Ayoub ve annelerinin de ağır yaralandığı belirtildi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Ebu Habib dün akşam CNN’e verdiği röportajda Lübnanlıların sadece Hizbullah’ın değil, güney Lübnan’daki ailenin de hedef alınmasından rahatsız olduğunu söyledi.

Lübnan’da yayın yapmakta olan diğer haber kaynakları tarafından, İsrail’in güney Lübnan’da fosfor bombası kullanmasına yapılan itirazın ardından bu şikayetin, Lübnan’ın bir hafta içinde Güvenlik Konseyi’ne yaptığı ikinci şikayeti olduğu belirtildi. Nitekim Lübnan yerel haber ajansı, İsrail ordusunun Pazartesi sabahı güney Lübnan’daki sınır kenti Nakura’nın eteklerini de toplarla bombaladığını bildirdi.

Daha sonra İsrail tarafından yapılan açıklamalarda ise Lübnan tarafından bazı roketler atıldığı, kendilerinin ise bunlara karşılık vermek amacıyla roket atışında bulunduklarını belirtti.

 

https://www.bbc.com/arabic/articles/c4n8qxqnx9xo

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.