islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4569
EURO
34,6514
ALTIN
2.391,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

SATMAK İÇİN SİLAH ÜRETENLER BARIŞ İSTER Mİ?

SATMAK İÇİN SİLAH ÜRETENLER BARIŞ İSTER Mİ?
4 Kasım 2023 12:31
A+
A-

Ortadoğu’da artan gerilimin silah taleplerini artırması bekleniyor.

ABD ve Avrupa’da Ukrayna’ya silah gönderilmesi konusundaki kamuoyu desteğinin son aylarda azalması anket sonuçlarına yansıyor (Reuters)

Bu hafta yılın üçüncü çeyreğinde elde ettikleri kazançları açıklayan Batılı silah şirketlerinin, yüksek oranda kârlar elde ettiği anlaşıldı.

ABD ve Avrupa merkezli birçok şirketin elde ettiği yüksek kârlarda hem Ukrayna’ya gönderilen silahların hem de Kiev’i silahlandıran Batı ülkelerinin kendi stoklarını yenilemesinin etkisi olduğu biliniyor.

ABD merkezli Lockheed Martin, General Dynamics ve RTX (eski Raytheon) beklentilerin üzerinde kazanç elde edildiğini açıklarken, üç şirket de gelecek çeyreklerde daha yüksek kâr beklentisi bulunduğunu duyurdu.

Lockheed Martin’den yapılan açıklamada, şirketin son 9 ayda elde ettiği net gelirin 5 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, geçen yılın aynı periyodunda 3,8 milyar dolar net gelir elde etmişti.

Ukrayna’ya gönderilmek üzere zırhlı araç, tank ve top üreten General Dynamics’in saldırı sistemleri birimi de geçen yıla oranla kazançlarını yüzde 25 artırdığını duyurdu.

RTX’ten yapılan açıklamadaysa şirketin gelirlerini yüzde 12 artırdığı ve Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana toplamda 3 milyar dolarlık sipariş alındığı ifade edildi.

Almanya merkezli Rheinmetall’in üçüncü çeyrek raporunu gelecek ay açıklaması bekleniyor ancak şirketin kârlılık oranının yüzde 15 artacağı tahmin ediliyor.

Ukrayna’daki savaşla birlikte silah şirketlerinin artan gelirinin, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaştan da pozitif şekilde etkilenmesi bekleniyor.

General Dynamics’in finans müdürü Jason Aiken, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Ayda 14 bin top mermisinden 20 bine hızlı bir şekilde çıktık. Bu üretim kapasitesini 85 bine, hatta 100 bine çıkarmak için takvimin önünde çalışıyoruz. Ve İsrail’deki durumun talep baskısını yukarıya doğru artıracağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.     

Independent Türkçe, RTReuters

ALLAH’A İNANMAYANLAR KULLARINA AÇIMAZLAR

Allah’a ve onun huzurunda sorgulanılacağı  hakikatine inanmayanlar  için insan bir lağım faresi veya domuzdan faksızdır. Bunlar için insanların ölmesi değil, satılan silahların sağlayacağı kazanç önemlidir. Barış onlar için teferruattır. Silah tacirleri, silah satışları için her türlü ihtilafı derinleştirip savaşa yol açabilirler. Bunun için siyasileri – yöneticileri ve medyayı da kullanabilirler. Bunları hayvanlardan aşağı olan Cehennem odunlarıdır.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.