islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

SİYONİST İSRAİL BATI ŞERİA’DA OKUL YIKTI

SİYONİST İSRAİL BATI ŞERİA’DA OKUL YIKTI
18 Ağustos 2023 12:35
A+
A-

Filistin bölgesini işgal eden katil İsrail Devleti Batı Şeria’da okul yıktı.

Siyonist güçler işgal ettikleri  Batı Şeria‘da, Filistinli bedevi öğrencilerin eğitim aldığı bir okulu “ruhsatsız” olduğu iddiasıyla yıktı.

Filistin Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail güçleri, Ramallah ve El Bire Eğitim Müdürlüğüne bağlı, bedevi toplumuna mensup çok sayıda çocuğa eğitim veren Ayn Samiye Okulu’nu yıktı.” ifadesi kullanıldı.

Okulun yıkılmasını kınayan Filistin Eğitim Bakanlığı, bu yıkımla yaklaşmakta olan yeni eğitim öğretim yılında birçok öğrencinin eğitim hakkının elinden alındığını söyledi.

Açıklamada ayrıca, “Bu kışkırtıcı eylem, eğitim hakkını koruyan kararlar dahil uluslararası hukukun ve insan hakları sözleşmelerinin alenen ihlal edildiğini göstermektedir.” ifadesine de yer verildi.

Ruhsatı yok gerekçesiyle yıkılan Ayn Samiye Okulu, 2022’de Norveç Mülteci Konseyinin desteğiyle yapılmıştı.

HABER YORUM

Filistin bölgesinde terör estiren Siyonist İsrail Devleti, Müslümanlara ve aslında insanlığa verdiği zararlara yeni birini daha ekleyerek okul yıkmaya başladı.

Uluslararası hukukun ve insan hakları sözleşmelerinin ihlali olarak görülerek sert bir şekilde uyarılması ve kınanması gereken bu olaya dünyanın sessiz kalması ise ibret verici bir durum.

Söz konusu Siyonistler olunca, görme, duyma yetilerini kaybeden dünya, bu olay karşısında da üç maymunu oynamaya devam ediyor.

Mirat Haber olarak işgalci Siyonist İsrail devletini kınıyor, insan haklarının ihlali ve engellenmesi olan bu durumu kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz.

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Keriminde Yahudi ve Hristiyanların İslam’a ve Müslümanlara karşı tutumunu ne de güzel özetlemiş..

“Onların dinine uymadıkça Yahudi ve Hristiyanlar senden hoşnut olmazlar. De ki: “Asıl doğru yol Allah’ın hidayet ettiği yoldur. Şayet sana gelen ilimden sonra onların isteklerine/arzularına uyarsan, seni Allah’ın (azabından koruyacak) ne bir dost ne de bir yardımcı bulursun.” (Bakara 120)

MİRATHABER.COM