islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Siz bu savaşın neresindesiniz?

Siz bu savaşın neresindesiniz?
30 Kasım 2018 08:09
A+
A-

Banka dendiğinde akla para geliyor. Para dendiğinde  ise akla her şey geliyor. O halde  banka dendiğinde akla her şey geliyor desek bu düşünce içinde tutarlı bir tespit yapmış oluruz. Bugün ki durum bu hali almıştır.  Bu durumda karşımıza bir  üçlü ilişki çıkıyor; banka, para ve Müslüman.

Günümüzde paranın ne olduğu tanımlaması, doğru bir biçimde Müslümanların zihninde yerleşmiş değildir. Sürekli halde para ile karşı karşıya kalıyor olmalarına rağmen, Müslümanların  Para hakkında yeterli bilgiye sahip olmayışları onlara para üzerinde ağır faiz bedelleri ödemektedir.

Paranın işlevselliğini tayin eden  küresel finans dünya görüşleri; kullanıcılarına ister Müslüman olsun ister olmasın aynı özellikleri kabul ettirerek, Müslümanların temel inancı olan faizi yok etme pozisyonu, sadece haram kabulü ile, eylemden söze  indirilmiştir. Bu bir  varsayım değil reel olan durumdur.

Para hakkındaki bu bilgisizliğin giderilmesi Müslümanların en önemli gündemlerinden biri olmalıdır.  Tarihe bir göz attığımızda; Osmanlı imparatorluğunu borçlandırarak çökertenler, paraya hakim olup, parasal oyunları sistematik biçimde uygulayanlar olduğunu görüyoruz. Bu gerçekler gün yüzüne çıktıktan sonra da Müslümanlar para üzerinden bu kötülükleri yapanların kötü insanlar olduğunu, yazdı, çizdi ve konuştular hep. Bu süreçte bile para evrim geçirerek günümüzde bir çok türevsel uygulamaları ile bütün ticareti esir almıştır. Bu esaretin efendisi faiz, köleleri de Müslümanlar  olmuştur.

Müslümanlar, siyasal olarak faizli ekonomiye yaptıkları itirazları güzel  ifade ederken, alternatif çözüm önerilerini halkı ikna edecek düzeyde  ortaya koyamadıklarını da görmekteyiz.  Biz hakkı söylüyoruz. Halk hakka karşı duyarsız  ve oralı değil’’ gibi benzeri açıklamalar, sorumlulukları üzerinden savmadan başka bir şey değildir. Davanız haksa, tesir gücü de yüksektir. Tesir gücü yoksa, ya davayı anlatanda, ya  dava diye anlatılanda bir sorun vardır.

Bütün yükü, bu alanda eksikleri olsada mücadele eden Müslümanların üzerine yıkmak adilane olmaz. Görmemiz gereken bir gerçek daha var ki ağaç içten çürümüş, kale kapıları içeriden düşmana açılmıştır.

Müslümanların ekonomik güçlerini kontrol etmek için; İslami finans, İslami Banka, Faizsiz Banka gibi bankalar; narkoz niteliği taşıyan ‘’Narkozbank’’ olup;  hakka batıl karıştıran, batılı hak kisvesinde Müslümanlara kabul ettirten, bazılarına göre de ehveni şer  olarak görülen bankalardır.

Türkiye’de faizin meşrulaşması, tabana yayılması gibi büyük bir  sistematik organizasyonun içinde sözde İslami faizsiz bankalar görevlendirilmiştir. %99 Müslüman halk bunların faizsiz olduğuna inansaydı % 5 gibi bir  oranda mı kalırlardı? Elbette hayır.

Artık bazı hocalarda konuşmaya başladı. Bir yerdeki büyük oyunları görmeye başladılar. Geç de olsa olması gerekende buydu. Sorunu tam olarak ifade edemeseler de, eskiden ballandıra ballandıra anlatılan faizsiz iddiaları artık çökmüştür. Bu  çöküşe etki yapan hiç kuşkusuz, paranın ne olduğu, işlevi ve  parayı nasıl kullandıklarının açığa çıkmasıda etkili olmuştur.

Faizi kaldırmak için paranın çok iyi tanınması gerekliliği bu konuda mücadele edecek herkes için ilk ders olmalıdır. Çünkü faiz para ve  türevleri üzerinde  üretiliyor. Mücadele edecek olan kurum kuruluş ve  şahıslar, parayı ve  paranın türevlerini çok iyi tanımak zorundadır. Aksi taktirde, bir bankaya  kızar, sözde faizsiz  diğer bankaya mahkum olarak tüm işlerinizi faizli  bir şekilde yürütmeye devam edersiniz.

Bugün bankaya giren çıkan hiç bir  para, faiz üretmeden piyasada dönmüyor. Aklınıza gelen tüm  işlemler bu faiz çarkının hizmet  işlemlerinin parçalarıdır.

Şimdi faize itirazın, haram demenin yeterli olmadığını anlıyor musunuz?

Allah faizi savaş hali olarak tanımlarken, kendisini ve elçisini bir tarafa faizle  iştigal edenleri bir tarafa koymuştur. Ve arada savaş hali  vardır.

Sizce kim kaybeder?

Siz bu savaş halinin neresindesiniz?

Hangi safta nasıl bir  pozisyon alıyorsunuz?

Türlü türlü bahanelerin kabul edilmeyeceğini, katti bir şekilde  Allah savaş açarak ortaya koymuştur.Faize  karşı kıyam zamanıdır. Faizin kaldırılması için siz var gücünüzle mücadele etmediğiniz zaman, hem dünyada hem ahirette  bedelini ağır ödersiniz.

UYAP’ın son verilerine göre 20 milyona yaklaşmış icra dosya sayısı oluştu. Bunun nedeni faizin oluşturduğu sosyo ekonomik haksızlıklardır. 20 milyon dosya  davalı davacı 40 milyon eder. Ailelerini de kattığınızda millet icralık. Faizci bir düzenden başka ne beklenebilirdi ki…

Artık durup konuşma zamanı geçmiştir.  Her yerde  öbek öbek faize  karşı organizasyonların başlaması kaçınılmazdır. Toplumun her kesimi ile  bütünlük saylayacak stratejilerin oluşturulması ile; Topyekün enflasyonla değil faizle mücadele edilmelidir.

Şimdi nasıl çözüm önereceğiz?  çözüm nedir? gibi sorular sorulabilir. Elbette  çözüm vardır. Bunun nasıl yapılacağı, hangi tedricilik süreci ile  tatbik edileceği, kesin tutumun nerede ne şekilde gösterileceği, hangi yasalara gerekli müdahale talepleri oluşturularak; bu yasaların nasıl ne şekilde değiştirilmesi gerektiği, paranın faizsiz üretilmesinin nasıl olacağı, reel ekonomideki üretime ve doğal zorunlu ihtiyaçların karşılanmasına nasıl verileceği ve teknik bir  çok konu uygulamak için hazırdır.

Siz yeter ki imani bir  kararlılıkla harekete geçin.  Yüksek ve azimli bir  organizasyon kabiliyeti ile yurdun her tarafında bir ders eğitimi gibi süreç başlatıldığında, tüm toplumun borç batağına batmış kesimi, iş dünyasından işçisine kadar size akın akın  geleceğini göreceksiniz.

Selam ve dua  ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.