islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Somali Bombalı İntihar Saldırısında Ölümler

Somali Bombalı İntihar Saldırısında Ölümler

Mirat Haber Ajansı

Mogadişu’daki bir restorana yapılan intihar saldırısında üç kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Enformasyon bakanlığı sözcüsü İsmail Muhtar Ömer, saldırganın kendisini havaya uçurmadan önce Mogadişu Ulusal Tiyatrosu yakınlarındaki popüler bir restorana girdiğini söyledi. Saldırı için acil bir sorumluluk üstlenilmedi.

El Kaide bağlantılı silahlı grup El Şebab, 2011 yılında Afrika Birliği askerleri tarafından desteklenen Somali birlikleri tarafından kovulana kadar kontrol ettiği Mogadişu’daki sivil ve hükümet hedeflerine sık sık saldırıyor. Pazartesi günü, bir intihar bombacısı beş Somali askerini öldürdü ve Güney liman kenti Kismayo’nun hemen dışındaki bir köyde bir Amerikan askeri danışmanını ağır yaraladı. Ağustos ayında, El Şebab savaşçılarının başkentte lüks bir sahil oteline düzenledikleri silah ve bombalı saldırıda 10 sivil ve bir polis memuru öldürüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.