islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3684
EURO
34,9873
ALTIN
2.324,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

VE KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI

VE KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI
7 Mart 2023 11:17
A+
A-

Biraz zorlama bir aday oldu Sayın Kılıçdaroğlu

Meral Akşener’in masadan kalkması ve masayı, Noter, kumar masası gibi ağır ithamlarla betimlemesi, “Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız” dedikten bir gün sonra da tekrar masaya dönmesi, zannediyorum siyaset tarihi açısından irdelenmesi ve üzerinde çalışılması gereken bir konu…

Hem de çok önemli bir konu…

Son bir hafta içinde olan olayları bütün Türkiye ile birlikte dünya izledi. Olayları buraya dakika dakika alacak ve sizin vaktinizi çalacak değiliz. Zaten bu olay, depremzede kardeşlerimizin yaralarına maddi ve manevi  nasıl merhem oluruz sorusuna cevap aramamız gereken bir zaman diliminde cereyan etti ki bu da olayın ayrı bir üzücü tarafını teşkil ediyor.

Gelelim bu konuda ki tespitlerimize:

1-Millet ittifakı için yapacağımız ilk değerlendirme, 6 farklı siyasi görüşteki partiyi bir araya getiren tek ortak noktanın Erdoğan düşmanlığı olduğudur. Bitmek ve tükenmek bilmeyen bir Erdoğan düşmanlığı… Hâlbuki kin, nefret ve düşmanlık, insanı bir kurt gibi içeriden yer ve bitirir.

2-“Güçlendirilmiş parlamenter sistem” diyerek yola çıkan millet ittifakı, bu tezinin saf ve temiz donelerini hala ortaya koyabilmiş değildir.

3- Yaklaşık bir yıldır toplanan millet ittifakı, daha düne kadar Cumhurbaşkanı adayımız belli ama yıpranmaması için açıklamıyoruz diyerek daha ilk başta halkımıza yalan söylemiştir. Zira son bir haftadır yaşanan 6’lı masa krizi, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda olmuş, Meral Akşener İmamoğlu ya da Yavaş’ın aday olmasını isterken, Kılıçdaroğlu diğer partilere oranla oy oranının  çok olmasından hareketle “Aday benim” dayatmasında bulunmuştur.

Zannediyorum bu üç net tespitimize hangi cenahtan olursa olsun itiraz edecek yoktur.

Şimdi gelinen noktada kilit soru şudur:

Meral Akşener’in “Noter ve kumar masası” diyerek masaya vurup çıkmasından sonra ne oldu da Akşener, masaya geri dönmek zorunda kaldı?”

Eski siyasetçi ve Bakan Yaşar Okuyan’ın “Meral Akşener hakkında elimde dosya var! 6’lı masadan kalkarsa bu dosyayı açıklarım” dediği dosyanın, Akşener’in geri dönmesinde bir etkisi var mı?

Ya da Meral Akşener’i masaya dönmeye kim ve kimler zorladı? Zira Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanırken yüz ve mimik hareketleri, gelinen noktadan pekte memnun olmadığını gösteriyordu.

Tüm bu olanlardan sonra Hükümet kanadına da bakalım isterseniz. Bizce hükümet kanadı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığından memnun olsa gerekir. Kaldı ki 13 defa seçim yenilgisi almış birini, Sayın Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkarmak, ancak 6’lı masanın yapabileceği bir şeydi ve yaptı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI

6’lı masanın yayınladığı metinde yer alan Yavaş ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ise, Meral Akşener’i masaya tekrar oturtabilmek için bulunan ara formüldü. Her ne kadar metinde, bu atamanın zamanının belirtilmemiş olmasına rağmen şimdi kamuoyu, Sayın İmamoğlu ve Yavaş’ın Belediye başkanlığı görevlerini yürütürken Cumhurbaşkanı yardımcısı olup olamayacaklarını tartışıyor.

Burada sizce de bir gariplik yok mu? Erdoğan’ı tek adam olmakla suçlayanların, kendilerine gelince hem Belediye başkanlığı hem de Cumhurbaşkanı yardımcılığı yapma istek ve arzuları, sizce de normal mi?

Cumhurbaşkanı adaylarının 1 Nisan’a kadar belli olması gerekiyor. Bu arada Ersan Şen ve başkaları “ben de adayım” der ve yüz bin imza toplayarak adaylıklarını açıklarlar mı bilemiyoruz.

Ancak MİRAT HABER olarak biz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın Kılıçdaroğlu’na başarılar diliyoruz.

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.