islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Somali Terör Mağduru Türklere Ağlıyor

Somali Terör Mağduru Türklere Ağlıyor

Mirat Haber Ajansı

Doğu Afrika’da stratejik ülke Somali’nin başkenti Mogadişu’nun yakınlarında bir kasabada El-Şebab terör örgütünün üstlendiği Cumartesi günü gerçekleşen bir intihar bombası saldırısında en az dört kişinin öldüğü ve aralarında Türk çalışanların da bulunduğu 15 kişinin yaralandığı ve bunun ülkede büyük üzüntüye yol açtığı yetkililerce ifade edildi.

Hem Türk hem de Somalili yetkililer, Cumartesi günü Mogadişu’nun yaklaşık 30 kilometre güneybatısında yer alan Afgoye kasabasında gerçekleşen saldırıda yaralananların Türk mühendislerin yanı sıra bölgedeki bir yolda çalışan Somali vatandaşı işçileri de içerdiğini ifade ettiler. Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bombalamada altısı Türk uyruklu ve dokuzu Somalili çalışanın yaralandığını, ikisi kritik durumda olduğunu ve ameliyat edildiğini söyledi. Afgoye polis yetkilisi Abdurrahman Adan, en az dört kişinin bu saldırıda öldüğünü söyledi.

Afgoye yerel sakinleri, büyük bir patlama ve ardından “duman bulutları” tanımladılar. Türklere karşı olumlu duygular beslediklerini belirten yore halkı, bu elim saldırının Türk mühendis ve işçilerin Somali’yi terk etmesine yol açmasından endişelenerek ülkelerinin yeniden kalkınmasında Türklerin rol oynamaya devam edeceklerini umduklarını paylaştılar.

Ankara, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez’den gelen rakiplerine karşı Doğu Afrika’da yer alan ve Afrika Boynuzu adı verilen stratejik bölgede etkisini artırmaya çalışıyor, Türkiye 2011 yılında bir kıtlık sonrasında Somali’ye önemli bir yardım kaynağı olmuş, ülkede yardım faaliyetini ve sağlık desteğini artırmış ve Somalililer arasında en çok sevilen dost ülkelerden biri olmuştu. Türk mühendisler son yıllarda ülkede yol yapımına yardımcı oluyorlar.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.