islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5633
EURO
34,9059
ALTIN
2.427,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Mısırlı Doktor’un Korona Eleştirisine Tutuklama

Mısırlı Doktor’un Korona Eleştirisine Tutuklama

Mirat Haber Ajansı

Mısır tabipler birliği üyesi ve yoğun bakım kliniği doktoru Ahmed Safvet, Korona konusundaki uygulamaları eleştirince 28 Haziran’da tutuklandıktan sonra, Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığının soruşturma için çıktı. Ahmed Safvet, güvenlik görevlileri tarafından alınıp ortadan kaybolmadan önce Nasr Şehrindeki bir hastanede yoğun bakım doktoru olarak çalışmaktaydı. Meslektaşları ailesinin kayıp olduğunu söylemek için şikayette bulunmasından önce koronavirüs semptomları yaşadığını ve kendini izole ettiğini varsaydılar. Dr. Ahmed, sahte haber yaymak, kanuna aykırı olarak kurulmuş bir gruba katılmak ve sosyal medyayı kötüye kullanmak da dahil olmak üzere siyasi mahkumlara karşı düzenli olarak düzenlenen tipik suçlamalarla suçlanıyor. Bir avukat, son zamanlarda doktorların işsizlik nedeniyle koronavirüs ile başa çıkmadığını ve bunun da vakaların kötüleşmesine ve ölümlere yol açtığını söyleyen Başbakan Mustafa Medbuli’yi eleştirdikten sonra devlet güvenliğinin onu aldığını doğruladı.

Dr. Ahmed Facebook’ta “hükümet her şeyin yolunda ve kontrol altında olduğunu söylüyor, ancak hastanelere girince bunun tam tersi bir durum ortaya çıkıyor” gönderisi yazdı. Mısır’daki salgının patlak vermesinden bu yana, yetkililer hükümetin krizi ele almasını eleştiren sağlık çalışanlarına baskı yapmakta. Geçen hafta, Zagazig Üniversitesi radyoloji öğretim üyesi ve Mısır Tabipler Birliği saymanı Muhammed el-Feval de başbakanı yanlış görüşlerinden dolayı özür dilemeye çağırdıktan sonra tutuklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.