islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Srebrenitsa’da yapılan seçim sahtekarlıkları nedeniyle Bosna’da üç kişi tutuklandı

Srebrenitsa’da yapılan seçim sahtekarlıkları nedeniyle Bosna’da üç kişi tutuklandı

Mirat Haber Ajansı

Bosna’nın Devlet Soruşturma ve Koruma Dairesi SIPA memurları, Kasım ayı ortasında yapılan yerel seçimlerdeki seçim sahtekarlığından Srebrenica (Srebrenitsa) ve Tuzla bölgesinde üç kişiyi tutukladılar. SIPA sözcüsü Luka Miladinoviç, şüphelilerin belge sahteciliği ve kişisel verilerin yasadışı kullanımı suçlarından tutuklandığını söyledi. Tutuklama sırasında polis geçici olarak çok sayıda cep telefonuna, günlüklere, seçmen listelerinden alınan alıntıların kopyalarına, bir silaha ve diğer eşyalara el koydu. Tutuklananlar Bosna-Hersek Sosyal Demokrat Partisi SDP üyesiydi. Üç zanlının, Bosnalı bir Sırp ve müzmin bir soykırım reddiyecisine görevdeki Srebrenica belediye başkanı Mladen Grujiciç lehine Sırbistan’dan posta yoluyla oy kullanmak için Bosnalı vatandaşların kişisel verilerini yasadışı bir şekilde kullandığından şüpheleniliyor.

Buna cevaben, Salı günü yapılan acil telefon toplantısında, SDP Başkanlığı partinin Srebrenitsa şubesini feshetme ve yerel SDP lideri Bego Bektiç’i “SDP’nin Srebrenitsa’daki itibarına geri dönülmez şekilde zarar vermekle” suçlayarak sınır dışı etme kararını aldı. Parti, Bosna’nın Merkez Seçim Komisyonu’nu, görevdeki Mladen Grujiciç’in sahtekarlık yoluyla yeniden seçildiğinin anlaşılması halinde Srebrenica belediye başkanlığı seçimini iptal edip yeniden yönetmeye çağırdı. Ön sonuçlar Grujiciç’i ülkenin ana Boşnak partisi SDA Demokratik Hareket Partisi’nden Aliya Tabakoviç’in önüne koydu. İki aday arasındaki fark 1.500 oydan az. Srebrenica’daki seçimler, 1992-95 Bosna savaşının sonuna doğru 7 binden fazla Boşnak erkek ve çocuğun katledilmesinden 25 yıl sonra yakından izleniyor. Uluslararası ve yerel mahkemelerde verilen bir dizi karar, cinayetleri soykırım olarak sınıflandırdı. Srebrenica, savaş sonrası Bosna’yı oluşturan iki varlıktan biri olan Sırp nüfusun çoğunlukta olduğu Sırpçık Cumhuriyeti’nin bir parçası. Grujiciç Salı günü Bosna basınına verdiği demeçte, SIPA operasyonunu yapma girişimi olarak kınadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.